Σάββας Κωφίδης: Έπρεπε να είχα παραιτηθεί από την αρχή

Τρίτη, 07 Νοεμβρίου 2006 13:55
UPD:14:03
A- A A+

Τους λόγους της παραίτησής του εξήγησε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο πρώην προπονητής του Ηρακλή, Σάββας Κωφίδης, τονίζοντας ότι έπρεπε να είχε εγκαταλείψει τον πάγκο του «Γηραιού» από την αρχή της σεζόν, όταν διαπίστωσε τις ελλείψεις και τον ανεπαρκή σχεδιασμό της ομάδας.

«Αυτή η απόφαση είχε παρθεί πολύ πιο πριν, αλλά βέβαια όλες αυτές οι πιέσεις που δέχτηκα από εξωγενείς παράγοντες και από το κοντινό μου περιβάλλον και οι συστηματικές πιέσεις, δεν με άφησαν να την κοινοποιήσω. Η απόφαση πάρθηκε μετά το ματς με τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν παραιτήθηκα τότε για να μη διαταραχθεί η ηρεμία της ομάδας. Κάποιοι μπορεί να διαισθάνονται το λόγο. Τη συγκεκριμένη στιγμή κάτι έπρεπε να αλλάξει, να δώσει ένα ερέθισμα, ένα σοκ στην ομάδα, άμεσα, για να παρθεί ένα αποτέλεσμα, που θα δώσει την ψυχολογία για τη συνέχεια. Πιστεύω ότι κάνω κάτι καλό για την ομάδα και μόνο, άσχετα τι αποτέλεσμα θα έχει», δήλωσε ο ελληνας προπονητής.

Παράλληλα παραδέχτηκε πως διαφώνησε με τη διοίκηση σε θέματα προγραμματισμού της ομάδας. «Δεν θα κάνω δικαστήριο για το ποιος φταίει και γιατί. Απλώς με μια θεώρηση, από τότε που κάναμε σχεδιασμό για την ομάδα με τον πρόεδρο, ήταν σαφείς οι θέσεις μου. Το ζήτημα είναι το εξής: Βλέποντας ότι δεν μπορούσε να γίνει ο προγραμματισμός, έπρεπε η θέση μου να είναι αυτή που είναι τώρα. Έβλεπα ότι η ομάδα δεν μπορούσε να βοηθηθεί με βάση τα δεδομένα. Τότε έπρεπε να παραιτηθώ», τόνισε ο Σάββας Κωφίδης και πρόσθεσε:

«Το ότι διαφωνούσα με τη διοίκηση για το ότι πρέπει να αγοραστούν παίκτες είναι γνωστό. Απλά δεν υπήρχαν οικονομικές δυνατότητες για να γίνουν προσθήκες και να ενισχυθούμε. Το να μετανιώσω σημαίνει ότι προσθέτω μια δεύτερη βλακεία στην πρώτη που έκανα. Σας είπα ότι ναι τότε έπρεπε να πω ότι με αυτά τα πράγματα δεν μπορώ να δουλέψω. Με βάση το ότι δεν μπορούσαμε να σχεδιάσουμε σωστά, ήρθε η πίεση του χρόνου και κάναμε βιαστικές κινήσεις. Η ομάδα ήταν ανέτοιμη από αγωνιστική κατάσταση. Η εικόνα της ομάδας αγωνιστικά πλέον είναι καλή».

Επικρατέστερος αντικαταστάτης του Σάββα Κωφίδη είναι ένας εκ των Ματζουράκη, Γιοβάνοβιτς και Τσιώλη, ενώ εξετάζεται και η περίπτωση του Αγγελου Αναστασιάδη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις