Πέντε τραυματίες στα επεισόδια μετά το τέλος της πορείας για τον Παύλο Φύσσα

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 20:35
UPD:23:21
Eurokinissi/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
A- A A+

Επεισόδια περιορισμένης έκτασης σημειώθηκαν στη συμβολή των οδών Αγίου Δημητρίου και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα μετά το τέλος της πορείας στη μνήμη του Παύλου Φύσσα, όταν ομάδες αγνώστων άρχισαν να πετούν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες απάντησαν με ρίψη χειροβομβίδων κρότου λάμψης. 

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν όταν ολοκληρώθηκε η πορεία στη συμβολή των οδών Κανάρη και Εθνικής Αντιστάσεως στη Δραπετσώνα. Ομάδες αγνώστων έριξαν βόμβες μολότοφ προς τις αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ οι οποίες απάντησαν με ρίψη χημικών.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκαν πέντε άτομα. Τραυματίες είναι δύο πολίτες και τα τρία μέλη του τηλεοπτικού συνεργείου του ΑΝΤ1, ένας δημοσιογράφος και δύο τεχνικοί.

INTIME NEWS/ΧΗΡΑΣ ΑΧΙΛΛΕΑΣ

Ο ένας πολίτης δέχθηκε πέτρα στο κεφάλι ενώ ο άλλος ξυλοκοπήθηκε από νεαρούς έξω από κατάστημα στο οποίο προξένησαν φθορές. Ο δημοσιογράφος και οι τεχνικοί ξυλοκοπήθηκαν επίσης από ομάδα περίπου 15 ατόμων και μεταφέρθηκαν για τις πρώτες βοήθειες σε νοσοκομεία.

Η αστυνομία προχώρησε σε τρεις προσαγωγές.

Στην συγκέντρωση, συμμετείχαν φορείς, σωματεία, αντιφασιστικές συλλογικότητες κι οργανώσεις της Αριστεράς. Με κεντρικό σύνθημα «ο Παύλος ζει τσακίστε τους ναζί» οι διαδηλωτές διαμαρτυρήθηκαν για την δολοφονία του αδικοχαμένου 34χρονου τον Σεπτέμβριο του 2013 και καταδίκασαν όσες φασιστικές συμπεριφορές έχουν εκδηλωθεί τα τελευταία χρόνια.

INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Νωρίτερα, άγνωστοι είχαν σπάσει την πόρτα του Ληξιαρχείο του Δήμου Κερατσινίου και μετά την παρέμβαση της αστυνομίας διέφυγε στα στενά προς την οδό Γρηγορίου Λαμπράκη.

Επεισόδια και στη Θεσσαλονίκη

Δύο άτομα προσήχθησαν από την Αστυνομία και εξετάζεται η συμμετοχή τους στα - περιορισμένης έκτασης - επεισόδια που σημειώθηκαν κατά την αντιφασιστική πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη στη μνήμη του Παύλου Φύσσα.

Όπως έγινε γνωστό, ένας αστυνομικός τραυματίστηκε ελαφρά στο πόδι στη διάρκεια των ίδιων επεισοδίων και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί ζημιές στις βιτρίνες δύο κεντρικών καταστημάτων και σε κάδο απορριμμάτων που παραδόθηκε στις φλόγες.

INTIME NEWS/ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Νωρίτερα άτομα από το μπλοκ των αντιεξουσιαστών, έριξαν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών που είχαν δημιουργήσει φραγμό στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Βενιζέλου. Από την πλευρά τους, οι αστυνομικοί απάντησαν με ρήψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου λάμψης, ενώ διαδηλωτές προκάλεσαν ζημιές σε βιτρίνες καταστημάτων και έβαλαν φωτιές σε κάδους απορριμμάτων.

Μεγάλο τμήμα της πορείας κατευθύνθηκε από το παραπάνω σημείο προς την Καμάρα, απ' όπου είχε ξεκινήσει η κινητοποίηση, ενώ το μπλοκ της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς είχε αποσπαστεί νωρίτερα «ανηφορίζοντας» προς το άγαλμα του Βενιζέλου.

NAFTEMPORIKI.GR
Πάτρα: Φθορές σε καταστήματα

Φθορές σε τρία καταστήματα προκάλεσαν άγνωστοι στην οδό Μαίζωνος την ώρα της πορείας.

Στην συγκέντρωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Γεωργίου, πήραν μέρος κόμματα, συλλογικότητες, αντιφασιστικές οργανώσεις, φοιτητικοί σύλλογοι κ.α.

Στην συνέχεια έγινε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Πάτρας, όπου κυριάρχησαν συνθήματα κατά του φασισμού και της Χρυσής Αυγής.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή