Η νέα εποχή στα Seamaster Aqua Terra

Δευτέρα, 18 Σεπτεμβρίου 2017 16:39
UPD:27/09/2017 16:10
A- A A+

Αξιοπιστία, ανθεκτικότητα και τεχνολογική καινοτομία είναι ορισμένα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτουν τα ρολόγια OMΕGA. Δικαιολογημένα η Μάρκα κατέχει ηγετική θέση στην παγκόσμια αγορά Ωρολογοποιίας, καθώς και ισχυρές συνεργασίες που έχουν αναπτυχθεί από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, με οργανισμούς όπως η NASA και οι Ολυμπιακοί Αγώνες.

Αυτή η σχέση αξιοπιστίας και τεχνολογίας παρουσιάστηκε πρόσφατα με την κυκλοφορία της νέας συλλογής ρολογιών OMEGA Seamaster Aqua Terra, που συνδυάζει ναυτικές επιρροές με προηγμένη τεχνολογία, σε ένα από τα πιο ολοκληρωμένα ρολόγια που κατασκευάστηκαν ποτέ. Πρόκειται για έναν συνδυασμό εξαίρετης μηχανικής και ιδιοφυών τεχνολογιών που εξασφαλίζει ότι αυτή η όμορφη εμφάνιση θα διατηρηθεί, ενώ παράλληλα προστατεύει τον μηχανισμό χρονομέτρησης από τις φθορές της καθημερινότητας, όπως είναι οι κραδασμοί, το νερό και ο μαγνητισμός.

Με τα υψηλότερα πρότυπα

Όπως όλα τα ρολόγια OMEGA, η νέα συλλογή Aqua Terra κατασκευάζεται σε εγκαταστάσεις τελευταίας τεχνολογίας για να εξασφαλιστεί η ποιότητα και η μακροβιότητα της. Το αποτέλεσμα είναι συνδυασμός πολλών παραγόντων και κυρίως του γεγονότος ότι οι τεχνίτες δημιουργούν έχοντας στη διάθεσή τους ρομποτικές μηχανές και αποτελεσματικά συστήματα ροής εργασίας. Το νέο εργοστάσιο παραγωγής της OMEGA στην πόλη Biel/Bienne έχει σχεδιαστεί με σημείο αναφοράς τον ίδιο τον ωρολογοποιό, συνδυάζοντας την παράδοση στην επιλογή του κατασκευαστικού υλικού, με την τεχνολογία, που επιτρέποντας τον έλεγχο σε όλα τα στάδια της παραγωγής.

Εδώ κατασκευάζονται τα Master Chronometers, τα ρολόγια που υπόκεινται στους υψηλότερου επιπέδου ελέγχους της βιομηχανίας, σύμφωνα με τα αυστηρά κριτήρια του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Μετρολογίας (Swiss Federal Institute of Metrology - METAS).

Οι έλεγχοι

Η OMEGA εξασφαλίζει αξιοπιστία υπερβαίνοντας τα πρότυπα, καθώς κάνει μετρήσεις σε οκτώ καίρια σημεία μέσα σε διάστημα δέκα ημερών. Η μέτρηση του χρόνου σε επίπεδο χρονομέτρου διεξάγεται καθόλη τη διάρκεια των υπόλοιπων μετρήσεων, με έλεγχο ακριβείας σε δύο θερμοκρασίες και σε έξι θέσεις, συμπεριλαμβανομένης και της μέτρησης ακριβείας κατά τη διάρκεια πτώσης της ισχύος. Ενώ οι αρχικοί έλεγχοι ολοκληρώνονται αποκλειστικά στους μηχανισμούς των ρολογιών, αργότερα γίνονται και στα πλήρως συναρμολογημένα ρολόγια, για αντοχή στο νερό και απόθεμα ενέργειας. Οι έλεγχοι για την αντοχή στο μαγνητισμό γίνονται μέσα σε έναν από τους μεγαλύτερους μόνιμους μαγνήτες στον κόσμο.

Η νέα συλλογή

Η συλλογή Aqua Terra θα κυκλοφορήσει σε πέντε μεγέθη κάσας: 41mm και 38mm στα αντρικά ρολόγια και 28mm, 34mm και 38mm στα γυναικεία. Όλα τα μοντέλα, εκτός των μικρότερων γυναικείων μοντέλων, θα είναι εξοπλισμένα με τους νέους, αντιμαγνητικούς μηχανισμούς, που φέρουν τη πιστοποίηση Master Chronometer.

Χαρακτηριστικά:

1. Καθαρές γραμμές και απόλυτη ακρίβεια

2. Το Aqua Terra παίρνει σχήμα, καθώς ένας ωρολογοποιός τοποθετεί το καντράν του ρολογιού στον μηχανισμό Master Chronometer

3. Το καντράν και ο μηχανισμός του Aqua Terra τοποθετούνται προσεκτικά μέσα στην κάσα, καθώς παρά την τεχνολογία αιχμής που χρησιμοποιείται ένα μεγάλο μέρος της διαδικασίας κατασκευής γίνεται από ανθρώπινο χέρι.  

4. Ένα ευαίσθητο στην πίεση κατσαβίδι εξασφαλίζει την τοποθέτηση του εξαιρετικού μηχανισμού 8900 calibre του Aqua Terra.

5. Τα ρολόγια της συλλογής Aqua Terra δοκιμάζονται σε έναν από τους μεγαλύτερους μόνιμους μαγνήτες στον κόσμο, για να ελεγχθεί το επίπεδο αντοχής τους σε μαγνητικά πεδία των 15.000 Gauss.

6. Τα ρολόγια ελέγχονται για την αντοχή τους μέσα στο νερό, κάτω από τεράστια πίεση.

7. Η κόκκινη κάρτα του Master Chronometer εγγυάται ότι το ρολόι έχει περάσει κάθε αναγνωρισμένο έλεγχο από το Ινστιτούτο METAS, με εξαιρετικές επιδόσεις.

8 . Το Seamaster Aqua Terra 150M, με κάσας 41mm, από ανοξείδωτο ατσάλι με χρυσό 18K Sedna™ και μηχανισμό OMEGA Co-Axial Master Chronometer calibre 8900.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή