Formula 1: Αύξησε τη διαφορά ο Χάμιλτον με... δάχτυλο Φερστάπεν

Κυριακή, 17 Σεπτεμβρίου 2017 19:11
UPD:19:18
EPA/WALLACE WOON
A- A A+

Ο Λιούις Χάμιλτον δεν χρειάστηκε την pole position για να κατακτήσει την 60ή νίκη της καριέρας του και 7η φετινή, επιτυχία που καταγράφηκε στο Grand Prix της Σιγκαπούρης ύστερα από έναν... επεισοδιακό αγώνα.

Εν πολλοίς, ωστόσο, η κούρσα κρίθηκε στην εκκίνησή της, όταν ο Μαξ Φερστάπεν «κατέστρεψε» τις δύο Ferrari στην προσπάθειά του να ξεπεράσει τον Σεμπάστιαν Φέτελ και τον Κίμι Ραϊκόνεν.

Ο νεαρός Βέλγος προσπάθησε να μπει «σφήνα» στους δύο οδηγούς την ώρα που ο Ραϊκόνεν επιχειρούσε να προσπεράσει τον Φέτελ, ο οποίος είχε εκκινήσει πρώτος.

Ο Φερστάπεν χτύπησε τον Φιλανδό με αποτέλεσμα να εγκαταλείψουν και οι δύο, ενώ λίγο αργότερα τους ακολούθησε και ο Φέτελ, που με πρόβλημα στο ψυγείο συγκρούστηκε με τον τοίχο. 

Με τον Φερστάπεν συγκρούστηκε και η McLaren του Φερνάντο Αλόνσο, που «πληγώθηκε» αρκετά και ο Ισπανός εγκατέλειψε τελικά στον 9ο γύρο. 

Ωφελημένος ήταν λοιπόν ο Βρετανός πιλότος της Mercedes, που είδε τη διαφορά του από τον Φέτελ να αυξάνεται στους 28 βαθμούς, ενώ δεύτερος ήταν ο Ντανιέλ Ρικιάρντο (Red Bull) και τρίτος ο Βαλτέρι Μπότας με τη δεύτερη Mercedes. 

Από εκεί και ύστερα τη βαθμολογούμενη πρώτη δεκάδα συμπλήρωσαν, κατά σειρά, οι Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ (Toro Rosso), Σέρχιο Πέρες (Force India), Τζόλιον Πάλμερ (Renault), Στόφελ Βαντόρν (McLaren), Λανς Στρολ (Williams), Ρομέν Γκροζάν (Haas), Εστεμπάν Οκόν (Mercedes).

Να σημειωθεί ότι τα καλύτερα πλασαρίσματα της καριέρας τους στη Formula 1 κατέγραψαν στο σημερινό αγώνα οι Κάρλος Σάινθ Τζούνιορ, Τζόλιον Πάλμερ και Στόφελ Βαντόρν.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις