ΗΠΑ: Κατηγορίες για νοθεία, εκφοβισμό υποψηφίων και μηχανογραφικά προβλήματα

Τετάρτη, 08 Νοεμβρίου 2006 21:18
A- A A+

Προβλήματα προέκυψαν με τα ηλεκτρονικά μηχανήματα ψηφοφορίας κατά τη διάρκεια των ενδιάμεσων εκλογών στις ΗΠΑ, ενώ δεν έλειψαν και οι κατηγορίες για εκφοβισμό των ψηφοφόρων και νόθευση του αποτελέσματος των εκλογών.

Το FBI ανακοίνωσε ότι διερευνά παράπονα ότι οι ψηφοφόροι στην Βιρτζίνια δέχτηκαν τηλεφωνήματα με παραπλανητικές πληροφορίες σχετικά με το εκλογικό κέντρο όπου θα έπρεπε να ψηφίσουν.

Στο Οχάιο "κόλλησαν" και τα 12 εκλογικά μηχανήματα μίας κοινότητα του Κλίβελαντ όπου κατοικούν κυρίως μαύροι, αυξάνοντας τις υποψίες για παρεμπόδιση του εκλογικού δικαιώματος των μειονοτήτων και των κατοίκων περιοχών όπου πλειοψηφούν οι Δημοκρατικοί.

Στην Ιντιάνα, η εκλογική επιτροπή προσέφυγε στο δικαστήριο για να κερδίσει μια τρίωρη παράταση της ψηφοφορίας, αφού μηχανογραφικά προβλήματα καθυστέρησαν την εκλογική διαδικασία σε 70 εκλογικά τμήματα. Στο Μέριλαντ, οι Δημοκρατικοί κατηγόρησαν τους Ρεπουμπλικάνους ότι άσκησαν εκφοβισμό σε βάρος των ψηφοφόρων και στην επαρχία Μπρόουαρντ της Φλόριντα, 14 εκλογικά μηχανήματα σε ένα εκλογικό τμήμα δεν λειτουργούσαν για 90 λεπτά.

TIMES, ASSOCIATED PRESS

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή