Οι σκέψεις του Δ. Γιαννακόπουλου για την επόμενη ημέρα του Παναθηναϊκού

Παρασκευή, 15 Σεπτεμβρίου 2017 11:22
UPD:16:58
INTIME SPORTS/INTIMEsports
A- A A+

Η συστέγαση όλων των τμημάτων του σωματείου στον ίδιο χώρο, εν προκειμένω στο ΟΑΚΑ, αποτελεί τον πυρήνα στο σχεδιασμό του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τον ενιαίο Παναθηναϊκό. 

Η ιδέα της Παναθηναϊκής Πολιτείας στο Ολυμπιακό συγκρότημα του Αμαρουσίου είναι, πάντως, ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο, η υλοποίηση του οποίου προϋποθέτει, εκτός από τη βούληση της πολιτείας, ένα σημαντικό κόστος.

Η ΚΑΕ Παναθηναϊκός θέλει τη χρήση του κλειστού γηπέδου για 49 χρόνια και είναι πιθανό να την πάρει, όμως το project προβλέπει επίσης τη μεταφορά έδρας του ποδοσφαιρικού τμήματος στο ΟΑΚΑ, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Πράσινη».

Για να γίνει αυτό θα ζητηθεί ανακαίνιση του γηπέδου, που εκτός των υπολοίπων θα περιλαμβάνει αφαίρεση του στίβου και, ίσως, βύθιση του αγωνιστικού χώρου. Για το εγχείρημα αναφέρεται ότι έχει δείξει ενδιαφέρον γνωστή ξένη εταιρεία, που έχει περατώσει ανάλογες γνωστές κατασκευές στο εξωτερικό. 

Βέβαια, για να προχωρήσει το εγχείρημα θα πρέπει να τελεσφορήσουν οι συζητήσεις με την ΠΑΕ και τον Γιάννη Αλαφούζο, ενώ η στάση της κυβέρνησης εκτιμάται ως θετική στο συγκεκριμένο πλάνο. 

Το κόστος δημιουργίας της Παναθηναϊκής Πολιτείας, με την ανάπλαση του ΟΑΚΑ, υπολογίζεται σε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ, με ορίζοντα περάτωσής του τα τρία χρόνια, κι εφόσον υπάρξει ανταπόκριση στο κάλεσμα του Δημήτρη Γιαννακόπουλου για τη δημιουργία PAO Foundation.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις