Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για απώλεια 90.000 ευρώ από τα ταμεία του ΔΣΑ

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 16:34
UPD:16:39
INTIME NEWS/ΜΠΑΜΠΟΥΚΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
A- A A+

Μήνυση κατά παντός υπευθύνου για το ποσό των 90 χιλιάδων ευρώ που χάθηκε από τα ταμεία του Δικηγορικού Συλλογου της Αθήνας, κατατέθηκε στην Εισαγγελία της Αθήνας, ενω διενεργήθηκε και ένορκη διοικητική εξέταση για την υπόθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 100 χιλιάδες ευρώ είχαν αναληφθεί το καλοκαίρι για να αγοραστούν γραμμάτια και ένσημα (τα οποία αγοράζουν οι δικηγόροι για να παρίστανται στα δικαστήρια). Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η αγορά ενσήμων περιορίστηκε σε ένα ποσό γυρω στις 10.000 ευρώ και τα υπόλοιπα χρήματα τοποθετήθηκαν στο χρηματοκιβώτιο. Στις αρχες Σεπτεμβρίου όμως το υπολοιπο ποσό δεν βρεθηκε.

«Το δ.σ. ενημερώθηκε από το Προεδρείο για την απώλεια 90.000 ευρώ από τα ταμεία του συλλόγου, η οποία διαπιστώθηκε στις 5/9/2017 καθώς και για τις άμεσες ενέργειες στις οποίες προέβη ο ΔΣΑ» αναφέρει ο ΔΣΑ και προσθέτει: 

«Το δ.σ. του ΔΣΑ συζήτησε το θέμα και επιφυλάχθηκε στην αμέσως προσεχή συνεδρίασή του να αποφασίσει για την άσκηση και πειθαρχικών διώξεων, με βάση το πόρισμα της ΕΔΕ καθώς και την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή