Απάντηση Παυλόπουλου στο ΠΑΣΟΚ για συμβασιούχους και πολιτογράφηση ομογενών

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 17:46
A- A A+

Σκληρή ήταν η απάντηση του υπουργού Εσωτερικών στις τοποθετήσεις του αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και στελεχών του ΠΑΣΟΚ, σχετικά αφενός με την απόφαση της Ολομέλειας του Ελεγκτικού Συνεδρίου για τους συμβασιούχους και, αφετέρου, με την απονομή της ελληνικής ιθαγένειας στους ομογενείς από τη Βόρειο Ήπειρο.

Όσον αφορά το θέμα των συμβασιούχων, ο κ. Παυλόπουλος χαρακτήρισε τουλάχιστον υποκριτικό ασκεί κριτική στην κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ -το οποίο, όπως επισημαίνει, «δημιούργησε το πρόβλημα των συμβασιούχων και τους έσυρε, χρόνια ολόκληρα, ομήρους σε αλλεπάλληλες εκλογικές αναμετρήσεις, χωρίς μάλιστα να μετατρέψει ούτε μια σύμβαση σε αορίστου χρόνου με το "περίφημο" και αντίθετο με το κοινοτικό δίκαιο διάταγμα Ρέππα - Σκανδαλίδη».

Ο υπουργός Εσωτερικών κάλεσε τον αρχηγό του ΠΑΣΟΚ και τα στελέχη του «αντί να επιδίδονται σε ανεύθυνες επιδείξεις λαϊκισμού να δώσουν εξηγήσεις και ν’ απολογηθούν στον ελληνικό Λαό για το παρελθόν τους και για τις πράξεις και παραλείψεις τους έναντι των συμβασιούχων», υπενθυμίζοντας παράλληλα ότι οι αποφάσεις των δικαστηρίων, κατά την δικαιοδοσία και την αρμοδιότητά τους, πρέπει να γίνονται σεβαστές, αδιακρίτως, απ’ όλα τα κρατικά όργανα.

Ως προς τις θέσεις που διατύπωσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το θέμα της απονομής της ελληνικής ιθαγένειας στους ομογενείς της Βορείου Ηπείρου, ο κ. Παυλόπουλος παρατήρησε ότι ο κ. Παπανδρέου «κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια». «Γιατί όλοι γνωρίζουν και όλοι θυμούνται ότι το ΠΑΣΟΚ ήταν εκείνο -με τον κ. Παπανδρέου κυβερνητικό στέλεχος πρώτης γραμμής την εποχή εκείνη- που σε πάμπολλες περιπτώσεις θυσίασε, στο βωμό κομματικών και εκλογικών σκοπιμοτήτων, ζητήματα μεγάλης εθνικής σημασίας σχετικά με τους ομογενείς και τους παλιννοστούντες», σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παυλόπουλος και υπογράμμισε: «Δεν πρόκειται να ακολουθήσουμε τις απαράδεκτες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ, και μάλιστα για τόσο ευαίσθητα εθνικά θέματα».

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα της πολιτογράφησης των ομογενών της Βορείου Ηπείρου ο κ. Παπανδρέου αφού σημείωσε ότι καταρχήν συμφωνεί, επεσήμανε πως πρόκειται για πρόταση που είχε κάνει παλαιότερα (2005) το ΠΑΣΟΚ και την οποία τότε δεν αποδέχτηκε τότε η ΝΔ. Επίσης υπογράμμισε ότι το κόμμα του θα παρακολουθήσει στενά την διαδικασία και δεν θα επιτρέψει να γίνουν πολιτικά παιχνίδια ενόψει εκλογών.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή