Δεν υπάρχουν στην αγορά κρέατα από το σφάγιο με τις αυξημένες διοξίνες

Πέμπτη, 09 Νοεμβρίου 2006 18:13
A- A A+

«Δεν διατίθενται στην αγορά κρέατα από την κτηνοτροφική μονάδα που προέρχεται το σφάγιο στο οποίο διαπιστώθηκαν αυξημένες τιμές διοξινών http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/09/1263834.htm ». Αυτό δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο αντινομάρχης Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπίκος, ο οποίος διευκρίνισε ότι η συγκεκριμένη μονάδα που αριθμεί περίπου 700 με 800 ζώα, έχει τεθεί υπό επιτήρηση.

«Δείγματα σφαγίων έχουν ληφθεί από τις περίπου 25 μονάδες που βρίσκονται εντός ακτίνας πέντε χιλιομέτρων από το σημείο όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά στη χωματερή των Ταγαράδων στα μέσα Ιουλίου», είπε ο κ. Μπίκος και σημείωσε ότι σε όλα τα υπόλοιπα δείγματα δεν παρουσιάστηκε πρόβλημα διοξινών.

Τη Δευτέρα αναμένονται από το «Δημόκριτο» τα αποτελέσματα των τελευταίων δειγμάτων που εστάλησαν πριν από 15 περίπου μέρες.

Ο κ. Μπίκος πρόσθεσε ότι συνεχίζονται οι έλεγχοι για διοξίνες στο γάλα που παράγεται από τις μονάδες της περιοχής. Πάντως, διευκρίνισε ότι αυτή τη στιγμή δεν παράγεται γάλα από τη συγκεκριμένη μονάδα, καθώς τα ζώα δεν βρίσκονται στο στάδιο της παραγωγής γάλακτος.

Στο μεταξύ το Νομαρχιακό Συμβούλιο Θεσσαλονίκης ενέκρινε σήμερα τη δαπάνη για την αποζημίωση των παραγωγών γάλακτος. Όπως είπε ο κ. Μπίκος, ως αποζημιώσεις θα δοθούν στους παραγωγούς περίπου 67.000 ευρώ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή