Αναθέρμανση των αξιών

Τετάρτη, 13 Σεπτεμβρίου 2017 09:24
UPD:09:25
SHUTTERSTOCK
A- A A+

Από την έντυπη έκδοση

Της Έφης Τριήρη
[email protected]

Εδώ και πολλά χρόνια, έγκριτοι επιστήμονες μας ενημερώνουν ότι η θερμοκρασία του πλανήτη ανεβαίνει εξαιτίας της περιβαλλοντικής ρύπανσης από την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων της γης. 

Οι αρμόδιοι και ταυτόχρονα υπεύθυνοι αυτής της κατάστασης αναγκάστηκαν εξαιτίας της παγκόσμιας κατακραυγής από το σύνολο των ανθρώπων και της πίεσης της ευσυνείδητης μερίδας των ΜΜΕ να θεσμοθετήσουν αρμόδια όργανα (επιτροπές, συμβούλια κ.λπ.) για την επίλυση του προβλήματος. Όμως, πόσο αποτελεσματικά ήταν; Και για την ακρίβεια, πόσο αποτελεσματικά ήθελαν να είναι; Εκ του αποτελέσματος, μάλλον συζητήσεις για το θεαθήναι... Με αποκορύφωμα τον φετινό Ιούνιο, όταν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απέσυρε την υπογραφή των ΗΠΑ από τη συμφωνία του Παρισιού για την κλιματική αλλαγή, σε μια εξέλιξη που δείχνει ότι δεν υπάρχει ενιαίο μέτωπο απέναντι σε μια απειλή που υφίσταται ήδη και μας αφορά όλους. 

Έτσι οι απλοί άνθρωποι κουράστηκαν να ακούνε για αλλεπάλληλες συναντήσεις χωρίς κανένα αποτέλεσμα.  Έπαψαν σιγά-σιγά να ενδιαφέρονται και μη γνωρίζοντας τι να κάνουν για να υπερασπιστούν την αρμονία της φύσης και κατ’ επέκταση της ανθρώπινης ζωής, παραιτήθηκαν. 

Παρατηρούμε, λοιπόν, σήμερα να λιώνουν όλο και περισσότερο οι πάγοι στους πόλους της γης και οι άνθρωποι να παραμένουν στο περιθώριο, μοιάζοντας με κινούμενα παγόβουνα. 

Και φυσικά, τα παγόβουνα είναι χρήσιμα για τη διατήρηση της ισορροπίας στον πλανήτη, οι άνθρωποι όμως όταν μετατρέπονται σε παγόβουνα μέσα στην πόλη τους είναι χρήσιμοι σε κάτι; Ποιος είναι ο σκοπός στη ζωή τους; 

Το θέμα, λοιπόν, είναι να σώσουμε τα παγόβουνα και τη ζωή στον πλανήτη μας και να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας να ξαναζεσταθούμε με την υπάρχουσα γνώση που μας δείχνει τον δρόμο για τη βελτίωση της ζωής μας. Είναι επιτακτική ανάγκη.  

Και επειδή κάθε αρχή είναι το παν, καλό είναι να ξεκινήσουμε από τον εαυτό μας. Και τότε όλοι θα επιτύχουμε αυτό που οι περισσότεροι δεν ελπίζουν. Να διατηρήσουμε τα πολύτιμα παγόβουνα στη θέση τους, στους πόλους της γης και εμείς να ξαναζεστάνουμε τις καρδιές μας με αρετές και ανθρώπινες αξίες. 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή