Champions League: Κινδύνεψε με συντριβή, έσωσε τα προσχήματα στο τέλος ο Ολυμπιακός

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 23:39
UPD:23:54
A- A A+

Το... φάντασμα του Ολυμπιακού βρέθηκε να χάνει 0-3 στο πρώτο ημίχρονο από τη Σπόρτινγκ Λισσαβόνας στο «Γ. Καραϊσκάκης», κινδύψεψε με συντριβή καθώς οι Πορτογάλοι είχαν τρία δοκάρια και πολλές ευκαιρίες, αλλά στο τέλος πέτυχε να φύγει από το γήπεδο έχοντας περιορίσει την έκταση της ήττας του, με το τελικό 2-3 να τον κολακεύει.

Ανώτερη η Σπόρτινγκ, επικράτησε πιο εύκολα απ΄ όσο δείχνει το τελικό σκορ και ουσιαστικά περιορίζει τον πρωταθλητή Ελλάδας σε... διακοσμητικό ρόλο στον 4ο όμιλο, παρόντων των Μπαρτσελόνα και Γιουβέντους. Για να συμβεί αυτό έβαλε το... χεράκι του κι ο Χάσι, παρατάσσοντας μια ενδεκάδα με ταυτόχρονη παρουσία Μάριν και Φορτούνη, με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να γίνει πολύ ευάλωτος στις ταχύτατες πορτογαλικές αντεπιθέσεις.

Ο Ντουμπιά δευτερόλεπτα μετά τη συμπλήρωση του πρώτου λεπτού έπιασε αμαρκάριστος την κεφαλιά από σέντρα του Ακούνια και άνοιξε το σκορ, ύστερα από ανόητο και αχρείαστο φάουλ του Μάριν στη γραμμή του πλαγίου, με τον σκόρερ να μένει εντελώς μόνος αλλά και να προλαβαίνει ακόμη μια καθυστερημένη έξοδο του Καπίνο. .

Στο 13΄ η Σπόρτινγκ διπλασίασε, με τον Ντουμπιά να γίνεται δημιουργός και τον Ζέλσον Μάρτινς να τελειώνει τη φάση με άψογο πλασέ. Σε ανάλογη φάση στο 18΄, με τον Ντουμπιά να “ανοίγει” και πάλι την κόντρα, το σουτ του Μπρούνο Φερνάντες σταμάτησε στο δοκάρι, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Καπίνο πρόλαβε τελευταία στιγμή τον ασταμάτητο Ιβοριανό και στο 22΄ έσωσε και πάλι την εστία του απέναντι στον Κόατες!

Δύο άστοχα σουτ από Οτζίτζα και Καρσελά κι ένα χλιαρό σουτ του Φορτούνη από καλή θέση ήταν ό,τι προσπάθησαν να κάνουν οι γηπεδούχοι, με τη Σπόρτινγκ να έχει και δεύτερο δοκάρι στο 40΄ με τον Ζέλσον Μαρτίνες, πάλι από ενέργεια του Ντουμπιά, για να φτάσουν σε ακόμη ένα εύκολο γκολ στο 43΄ με τον Μπρούνο Φερνάντες, από βαθιά μπαλιά του Κόατες.

Με τον Ζντιέλαρ αντί του Φορτούνη στην επανάληψη, ο Ολυμπιακός περιόρισε αρκετά τις αμυντικές «λεωφόρους» του και θα μπορούσε να μειώσει στο 62΄, όμως το πλασέ του Τζούρτζεβιτς έδιωξε προ της γραμμής ο Κόατες. Η Σπόρτινγκ κατέβασε ταχύτητα στο β΄ ημίχρονο, αλλά στο 88΄ είχε και τρίτο δοκάρι με τον Ντοστ.

Στο φινάλε του αγώνα, τα δύο γκολ του Πάρντο, στο 89΄ με ατομική ενέργεια και ωραίο διαγώνιο σουτ και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με προβολή από σέντρα του Φιγκέιρας, μετρίασαν τις κακές εντυπώσεις που άφησαν οι «ερυθρόλευκοι».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις