Πρόγνωση καιρού

Παρασκευή, 10 Νοεμβρίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

ΜΕΤΑΒΟΛΗ του καιρού στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, κυρίως τις απογευματινές ώρες, με βροχές στα πεδινά και χιόνια στα ορεινά, προβλέπει για σήμερα, Παρασκευή, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, αρχικά στη Μακεδονία και αργότερα στη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά και πιθανώς σε περιοχές με χαμηλό υψόμετρο. Στη Μακεδονία τη νύχτα, τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Βόρειοι μέτριοι, που από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς και τοπικά σε πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από μηδέν (0) έως 18 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στο Ιόνιο, καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Τη νύχτα προβλέπεται βελτίωση του καιρού στα βορειοδυτικά. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στο Ιόνιο αργότερα πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 1 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Πτώση από το απόγευμα.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Λίγες νεφώσεις, που μετά το μεσημέρι θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες και τη νύχτα πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά. Ανεμοι: Ασθενείς, που αργότερα θα γίνουν βόρειοι μέτριοι μέχρι ισχυροί και τη νύχτα τοπικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 1 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Πτώση από το βράδυ.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Αρχικά αίθριος καιρός, αλλά το απόγευμα θα αναπτυχθούν νεφώσεις και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Ανεμοι: Από δυτικές διευθύνσεις μέτριοι και από αργά το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους ισχυρούς και τοπικά πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 9 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, που το βράδυ θα αυξηθούν και θα βρέξει, κυρίως στις βορειότερες περιοχές. Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι και από αργά το απόγευμα ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και τη νύχτα τοπικά θυελλώδεις. Στα νότια δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι. Θερμοκρασία: Από 6 έως 20 βαθμούς Κελσίου, αλλά στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που το απόγευμα θα αυξηθούν και τη νύχτα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρη καταιγίδα. Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, που τη νύχτα θα γίνουν βόρειοι βορειοανατολικοί μέτριοι μέχρι ισχυροί και στα ανατολικά πολύ ισχυροί. Θερμοκρασία: Από 8 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές, κυρίως μετά το μεσημέρι. Τη νύχτα ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βορειοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που από το απόγευμα θα ενισχυθούν σε ισχυρούς μέχρι πολύ ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Πτώση από το απόγευμα.

Ο καιρός αύριο

Λίγες νεφώσεις στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, προβλέπει για αύριο, Σάββατο, η ΕΜΥ. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται αρχικά νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές, καταιγίδες, κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και χιόνια στα ορεινά, αλλά βαθμιαία ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Βόρειοι, στα δυτικά μέτριοι έως ισχυροί, στα ανατολικά ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί και στο Αιγαίο, τοπικά θυελλώδεις, με σταδιακή εξασθένηση. Σταδιακή πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία σε όλη τη χώρα.

Την Κυριακή

Λίγες νεφώσεις προβλέπονται την Κυριακή στη Δυτική και Βόρεια Ελλάδα, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν και προς το βράδυ, στο Βόρειο Ιόνιο, την Ηπειρο, τη Δυτική Στερεά και τη Δυτική Μακεδονία, θα σημειωθούν τοπικές βροχές και χιόνια στα ορεινά. Στην υπόλοιπη χώρα, προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Στα δυτικά δυτικοί νοτιοδυτικοί ασθενείς έως μέτριοι και στην υπόλοιπη χώρα βόρειοι βορειοδυτικοί μέτριοι έως ισχυροί, με βαθμιαία εξασθένηση. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές. Παγετός θα σημειωθεί την νύχτα και νωρίς το πρωΐ στα Ηπειρωτικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή