Εύσημα ΠΟΥ σε Τσίπρα για τη φροντίδα των προσφύγων

Τρίτη, 12 Σεπτεμβρίου 2017 12:56
UPD:13:33
Twitter/primeministergr
A- A A+

Τα εύσημα του γενικού διευθυντή του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) Τέντρος Αντχανόμ Γκεμπρεγέσους δέχθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τις προσπάθειες που γίνονται στον τομέα της Υγείας, κυρίως σε ό,τι αφορά τη φροντίδα των προσφύγων και των μεταναστών. 

Σε συνάντησή τους ο Πρωθυπουργός ανέφερε ότι η υγεία αποτελεί υψηλή προτεραιτότητα και πρόσθεσε πως παρά τους δημοσιονομικούς περιορισμούς, με σκληρή δουλειά υλοποιήθηκε καθολική και ισότιμη πρόσβαση των ανασφάλιστων πολιτών στο σύστημα Υγείας, ενισχύθηκε η δημόσια περίθαλψη και διασφαλίστηκε η αξιοπρεπής υγειονομική φροντίδα των προσφύγων και μεταναστών.

Ο κ. Γκεμπρεγέσους αναγνώρισε τις «πολύ σημαντικές προσπάθειες» που γίνονται, παρά τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει η χώρα λόγω της οικονομικής και προσφυγικής/μεταναστευτικής κρίσης.

«Κατά την επίσκεψή μου στη χώρα, με ενέπνευσε η αποφασιστικότητα της Ελλάδας για παροχή καθολικής υγειονομικής κάλυψης παρά την οικονομική κρίση, καθώς και η γενναιόδωρη υγειονομική στήριξη στους πρόσφυγες και μετανάστες κατά τη διάρκεια της μεγάλης προσφυγικής κρίσης», πρόσθεσε.

Στη συνάντηση έγινε γνωστό ότι η συνεργασίας με τον ΠΟΥ θα ενισχυθεί με την ίδρυση μόνιμου γραφείου του Οργανισμού στην Ελλάδα.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή