Τέσσερις παράλληλες πορείες στη Θεσσαλονίκη

Σάββατο, 09 Σεπτεμβρίου 2017 21:16
SOOC/Konstantinos Tsakalidis
A- A A+

Ολοκληρώθηκαν γύρω στις 21.00 οι τέσσερις παράλληλες πορείες στη Θεσσαλονίκη, με αφορμή την 82η ΔΕΘ, την οποία εγκαινιάζει ο Πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Οι διαδηλώσεις εξελίχθηκαν δίχως επεισόδια, ενώ η μοναδική παραφωνία σημειώθηκε λίγο μετά τις 8.30 το βράδυ, στη νότια πύλη του συνεδριακού κέντρου, όπου υπήρξε μικρής κλίμακας ένταση.

ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης (ΕΞΘ) και Ένωση Δημοσιοϋπαλληλικών Οργανώσεων Θεσσαλονίκης (ΕΔΟΘ) συγκεντρώθηκαν στο Άγαλμα του Βενιζέλου, απ’ όπου ξεκίνησαν πορεία, με κεντρικό σύνθημα «η αξιοπρέπεια μας είναι αδιαπραγμάτευτη».

Ξεχωριστή συγκέντρωση, με αφετηρία την Πλατεία Αριστοτέλους, πραγματοποίησαν το ΠΑΜΕ και συνδικάτα που πρόσκεινται σ’ αυτό. Το «παρών», μάλιστα, έδωσε και ο γ.γ. της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Την ίδια στιγμή, στην Αγίας Σοφίας συγκεντρώθηκε το μπλοκ της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), παρουσία και του επικεφαλής της παράταξης, Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στην Καμάρα, επίσης, πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση της Πρωτοβουλίας Συνδικάτων Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα, της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, του αντιεξουσιαστικού χώρου, καθώς και μελών των επιτροπών αγώνα κατά του χρυσού.

«Οκτώ χρόνια μνημονιακών πολιτικών έχουν φέρει τις δυνάμεις της εργασίας αλλά και ολόκληρη την ελληνική κοινωνία σε απελπιστική κατάσταση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Χρήστος Παναγόπουλος.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Πάιδας, προεδρεύων της εκτελεστικής επιτροπής της ΑΔΕΔΥ, τόνισε ότι «δίνουμε το “παρών” για να τελειώνει η φτωχοποίηση των δημοσίων υπαλλήλων».

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή