Πρόγνωση καιρού

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 07:00

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία

A- A A+

ΠΡΟΣΚΑΙΡΗ μεταβολή του καιρού με τοπικές βροχές και ισχυρούς νοτιοδυτικούς ανέμους, προβλέπει για σήμερα, Δευτέρα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στις παραθαλάσσιες περιοχές, σποραδικές καταιγίδες. Χιόνια θα πέσουν στα ορεινά. Σταδιακά, από το μεσημέρι, ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί ασθενείς μέχρι μέτριοι, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 3 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, σποραδικές καταιγίδες στα θαλάσσιες και παραθαλάσσιες περιοχές, αρχικά στα βορειοδυτικά και βαθμιαία στις υπόλοιπες περιοχές. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου. Σταδιακή βελτίωση από τα βορειοδυτικά και από το απόγευμα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι και στο Νότιο Ιόνιο τοπικά ισχυροί, που μετά το μεσημέρι βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς και αργότερα θα ενισχυθούν κατά τόπους σε ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 6 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Όμως στις βορειότερες περιοχές η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με τοπικές βροχές, καταιγίδες στις παραθαλάσσιες περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας και βαθμιαία νοτιότερα. Λίγα χιόνια θα πέσουν στα ορεινά της Θεσσαλίας. Από αργά το απόγευμα και από τα βόρεια, ο καιρός θα βελτιωθεί. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι και στα νότια τοπικά ισχυροί, που αργότερα θα στραφούν σε βόρειους μέτριους και πρόσκαιρα ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 4 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και αργά το απόγευμα θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, που τη νύχτα θα στραφούν σε δυτικούς βορειοδυτικούς ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις, που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και καταιγίδες, αρχικά στα βόρεια και αργότερα νοτιότερα. Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί μέτριοι, που βαθμιαία και από τα βόρεια, θα στραφούν σε βόρειους βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 9 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Όμως στα βόρεια, η μεγίστη θερμοκρασία θα είναι τέσσερις με πέντε βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις, που βαθμιαία θα αυξηθούν και το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές. Το βράδυ τα φαινόμενα θα σταματήσουν. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί μέτριοι, που το βράδυ θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν πρόσκαιρα. Θερμοκρασία: Από 8 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς νωρίς το πρωΐ, πρόσκαιρη καταιγίδα. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά. Βελτίωση από το μεσημέρι. Ανεμοι: Νοτιοδυτικοί ασθενείς, που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς μέτριους και τοπικά ισχυρούς. Θερμοκρασία: Από 5 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Αρχικά τοπικές βροχές στην Ανατολική και Νότια Νησιωτική Ελλάδα, προβλέπει για αύριο, Τρίτη, η ΕΜΥ, που γρήγορα θα περιοριστούν στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα και από το απόγευμα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις ασθενείς και τοπικά μέτριοι και στα νοτιοανατολικά αργότερα τοπικά ισχυροί. Μικρή άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις μέγιστες τιμές της, στο Ιόνιο και τα Ηπειρωτικά.

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή