Όλι Ρεν: «Ναι, η Τουρκία μπορεί»

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 13:46
A- A A+

Η Τουρκία μπορεί να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ενωση αν εκπληρώσει όλα τα κριτήρια, διαβεβαίωσε σήμερα ο αρμόδιος για τη Διεύρυνση Επίτροπος της Ε.Ε., Όλι Ρεν.

«Ναι, αν η Τουρκία καλύπτει όλες τις ενταξιακές προϋποθέσεις στο τέλος αυτού του μακρού, και μερικές φορές δύσκολου, ταξιδιού, η Τουρκία θα γίνει μέλος της Ε.Ε.», τόνισε ο κ. Ρεν κατά τη διάρκεια συνομιλίας του με τον επικεφαλής της τουρκικής διαπραγματευτικής ομάδας Αλί Μπαμπατσάν.

«Αν η Τουρκία, μέσα σε δέκα ή δεκαπέντε χρόνια, γίνει μια ευρωπαϊκή και σύγχρονη Τουρκία, όπου οι δημοκρατικές αξίες και το κράτος δικαίου είναι σεβαστά, είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε την καρδιά και το πνεύμα των Ευρωπαίων και να φέρουμε σε πέρας τη διαδικασία της επικύρωσης, ακόμη και με δημοψηφίσματα», διαβεβαίωσε ο φινλανδός Επίτροπος.

Όσο για τη σημερινή κατάσταση με την επιμονη άρνηση της Αγκυρας να ανοίξει τα λιμάνια και τα αεροδρόμιά της στην Κύπρο και να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία, ο Όλι Ρεν φάνηκε αισιόδοξος: «Φανήκαμε ως τώρα ικανοί να αποφύγουμε έναν εκτροχιασμό και κατά την άποψή μου, έχουμε πάντα μια ευκαιρία να τον αποφύγουμε το Δεκέμβριο, με την προϋπόθεση ότι θα κάνουμε όλα όσα πρέπει να κάνουμε», παρατήρησε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή