«Οχι» στην εμπορευματική διαχείριση του Κολοσσού της Ρόδου

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 18:45
A- A A+

Συλλογικοί φορείς, εκπρόσωποί τους, πολίτες της Ρόδου και άνθρωποι του πνευματικού κόσμου, διαμαρτύρονται για την πρόσφατη απόφαση που έλαβε το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο να επιτρέψει στην αμερικανική εταιρεία EXIDE να χρησιμοποιήσει τον Κολοσσό της Ρόδου για την διαφήμιση ανακύκλωσης μπαταριών.

«Η εν λόγω εταιρεία, προκειμένου να της επιτραπεί η αντικατάσταση του πυρσού από το χέρι του Κολοσσού, με την μπαταρία (παραγόμενο προϊόν) προσέφερε ως χορηγία το ποσό των 250.000 ευρώ για αναστηλώσεις, την αγορά 2.000 εισιτηρίων για την είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους, καθώς και 1.000 κόπιες της διαφημιστικής ταινία που θα γυρίσει.

Επειδή το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο προέβη στην λήψη της εν λόγω απόφασης, παρά την αρνητική εισήγηση της αρμόδιας Διεύθυνσης Μουσείων Εκθέσεων και Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων του Υπ. Πολιτισμού, σύμφωνα με την οποία ο κολοσσός της Ρόδου αποτελεί μνημείο σύμβολο, καθώς και διατηρητέο στοιχείο της αρχαίας παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς», ο βουλευτής του ΣΥΝ Φώτης Κουβέλης, ερωτά τον Υπουργό για τη θέση του Υπουργείου.

Προτεινόμενα για εσάς