Ρόντμαν: Η φιλία μου με τον Κιμ θα μπορούσε να οδηγήσει σε ειρήνη

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 14:18
UPD:20:48
REUTERS/KIM KYUNG-HOON
A- A A+

Αισιόδοξος ότι η φιλία του με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ-Ουν θα μπορούσε να οδηγήσει σε ειρήνη με τις Ηνωμένες Πολιτείες, δήλωσε ο πρώην άσος των Σικάγο Μπουλς Ντένις Ρόντμαν.

Μιλώντας στο βρετανικό δίκτυο ITV, ο 56χρονος σήμερα Ρόντμαν αποκάλυψε ότι έχει επισκεφθεί την Πιονγιάνγκ έξι με επτά φορές και έχει αναπτύξει από το 2013 μία ιδιαίτερη φιλία με τον Κιμ Γιονγκ-Ουν, με τον οποίο, όπως είπε, «κάνουμε παρέα, γελάμε, τραγουδάμε καραόκε, κάνουμε ιππασία, σκι και άλλα κουλ πράγματα».

«Σπάνια μιλάμε για πολιτική και αυτό είναι πολύ καλό», πρόσθεσε.

Ο εκκεντρικών πρώην καλαθοσφαιριστής, σύμφωνα με τη Daily Mail, υποστήριξε ότι ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας «είναι πάντα ήρεμος και χαμογελαστός, ειδικά όταν βρίσκεται με την οικογένειά του».

Ο Ντένις Ρόντμαν δήλωσε επίσης ότι δεν στηρίζει την πολιτική της Βόρειας Κορέας -η οποία πρόσφατα πραγματοποίησε δοκιμή βόμβας υδρογόνου και εκτόξευσε βαλλιστικό πύραυλο που πέρασε πάνω από την Ιαπωνία-, αλλά την επισκέπτεται για να προωθήσει τον αθλητισμό και κυρίως το μπάσκετ, στο οποίο -κατά τον ίδιο- έχει αδυναμία ο Κιμ Γιονγκ-Ουν.

Ο Ρόντμαν πρόσθεσε ότι οι συχνές του επισκέψεις στην Πιονγιάνγκ και οι συζητήσεις του με ντόπιους, του δίνουν τη δυνατότητα να έχει μία διαφορετική οπτική για τη χώρα.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα μπορούσε να υπάρξει κάποιο θετικό αποτέλεσμα, αν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ και ο Βορειοκορεάτης ομόλογός του Κιμ Γιουνγκ-Ουν ξεκινούσαν τις συνομιλίες.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή