Μπορίσοφ: Παράγοντες σταθερότητας στα Βαλκάνια η Ελλάδα και η Βουλγαρία

Τετάρτη, 06 Σεπτεμβρίου 2017 13:25
UPD:13:43
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΙΟΡΔΑΝΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ

Ο κ. Μπορίσοφ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να προχωρήσει η συμφωνία και προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό.  

A- A A+

Την πεποίθησή του ότι η Ελλάδα και η Βουλγαρία μπορούν να διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο στα Βαλκάνια, σηματοδοτώντας την ανάπτυξη και τη σταθερότητα της περιοχής, εξέφρασε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ, μετά την υπογραφή του μνημονίου συνεργασίας για τη σιδηροδρομική σύνδεση των δύο χωρών

Ο κ. Μπορίσοφ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν ώστε να προχωρήσει η συμφωνία και προσωπικά τον Έλληνα πρωθυπουργό.  

«Η υπογραφή του μνημονίου αποτελεί μια συνέχεια της ανάπτυξης των ενεργειακών και μεταφορικών υποδομών, μια συνέχεια της διασύνδεσης των περιοχών με τη διακίνηση των εμπορευμάτων, των ανθρώπων και της ενίσχυσης του τουριστικού τομέα» τόνισε.

Αναφερόμενος στο υπό κατασκευή έργο επισήμανε ότι αφορά μεν τις δυο χώρες ωστόσο, όπως σημείωσε, ότι «στην επικείμενη τετραμερή συνάντηση που θα γίνει στη Βάρνα θα ενσωματώσουμε και τους Ρουμάνους και τους Σέρβους ομολόγους μας επειδή το έργο αφορά και τις μεταφορές στον Δούναβη και τη στρατηγική του Δουνάβεως [...] οπότε είναι πολύ σημαντικό να εντάξουμε και τις χώρες αυτές».

INTIME NEWS/ΚΟΤΣΙΡΕΑΣ ΗΛΙΑΣ

«Μας παρουσιάζεται έτσι και μια ευκαιρία να δείξουμε στους Ευρωπαίους εταίρους μας πόσο σημαντικά περιφερειακά έργα αναπτύσσονται στην περιοχή μας. Αυτό είναι σημαντικό και σε ό,τι αφορά τα διαρθρωτικά ταμεία και τη στάση μας απέναντι στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα, σε ό,τι αφορά την εξεύρεση χρηματοδότησης, έτσι ώστε να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι παρουσιάζοντας σήμερα ένα έγγραφο ουσιαστικά στοχεύουμε στο να γίνουν έργα υποδομής και σημαντικές εγκαταστάσεις» συνέχισε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός.

Ο κ. Μπορίσοφ ανακοίνωσε επίσης ότι έπειτα από συνεννόηση με τον Αλέξη Τσίπρα οι δυο πρωθυπουργοί θα ζητήσουν τον Οκτώβριο μια συνάντηση με τον Ζαν Κλοντ Γιούνκερ για να του παρουσιάσουν τις κοινές ιδέες και προτάσεις τους για την περαιτέρω ανάπτυξη της περιοχής των Βαλκανίων.

Η υπογραφή της συμφωνίας για τη νέα σιδηροδρομική σύνδεση υπογράφηκε στο ιστορικό ξενοδοχείο «Ιμαρέτ», στην παλιά πόλη της Καβάλας, στη χερσόνησο της Παναγίας, και την εκδήλωση παρακολουθήσαν πολλοί εκπρόσωποι των τοπικών κοινωνιών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με επικεφαλής τον περιφερειάρχη Χρήστο Μέτιο, δημάρχους της περιοχής, αντιπεριφερειάρχες και πολλούς εκπροσώπους των παραγωγικών και επιστημονικών φορέων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή