Επίκαιρη ερώτηση για την παραίτηση του αρχαιότερου αρεοπαγίτη

Δευτέρα, 13 Νοεμβρίου 2006 19:37
A- A A+

Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης θα κατατεθεί από τον αρμόδιο συντονιστή του ΠΑΣΟΚ, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου για την παραίτηση του αρχαιότερου αρεοπαγίτη Βερέτσου.

«Τις τελευταίες ημέρες δημοσιεύθηκε επιστολή παραίτησης του κ. Βερέτσου, ο οποίος παραλήφθηκε από τις προτάσεις του υπουργού Δικαιοσύνης και τις προτάσεις που ακολούθησαν για την πλήρωση των θέσεων των αντιπροέδρων του Αρείου Πάγου. Ο κ. Βερέτσος υποστηρίζει ότι παραλήφθηκε για την αρνητική ψήφο που έδωσε στο Εκλογοδικείο για τα λευκά ψηφοδέλτια, όταν κρινόταν η έδρα για τον Αχιλλέα Καραμανλή, απόφαση με την οποία τελικά αφαιρέθηκε έδρα από το ΠΑΣΟΚ και η οποία απόφαση βρίσκεται σε κρίση από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων το οποίο έχει κάνει παραδεκτή την συζητήσή της», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Αθανασάκης.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Νοεμβρίου το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων έκρινε ως κατ' αρχήν παραδεκτές τις προσφυγές των πρώην βουλευτών Γιώργου Πασχαλίδη - Στάθη Κουτμερίδη ΠΑΣΟΚ και Κώστα Ζαχαράκη Ν.Δ., που έμειναν εκτός Βουλής μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου να προσμετρηθούν τα λευκά ψηφοδέλτια για τον υπολογισμό του εκλογικού μέτρου στο νομό Πέλλας. Επίσης, καλεί την ελληνική κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις για το θέμα των λευκών ψηφοδελτίων μέχρι τον Ιανουάριο του 2007.

Μετά την απόφαση του Εκλογοδικείου -να προσμετρηθούν τα «λευκά»- το ΠΑΣΟΚ έχασε μια έδρα στην Πέλλα -Γιώργος Πασχαλίδης-, την οποία κέρδισε για τη Ν.Δ. η κ. Παρθένα Φουντουκίδου. Από την «ανακατανομή» έχασε την έδρα του ο κ. Κων. Ζαχαράκης (Ν.Δ. - Θεσσαλονίκης) και την κέρδισε ο κ. Θεοχάρης Τσιόκας (ΠΑΣΟΚ - Θεσσαλονίκης). Στο Νομό Σερρών έχασε την έδρα ο κ. Ευστάθιος Κουτμερίδης από το ΠΑΣΟΚ και την κέρδισε ο κ. Αχιλλέας Καραμανλής από τη Ν.Δ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή