Αλαβάνος: Επίθεση της κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων σε όλα τα μέτωπα

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Κεράνης
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 12:21
A- A A+

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων της Καπνοβιομηχανίας «ΚΕΡΑΝΗΣ», είχε σήμερα ο πρόεδρος του Συνασπισμού, Αλέκος Αλαβάνος, με τον οποίο συζήτησαν τα προβλήματα που εκκρεμούν εδώ και ένα χρόνο και σχετίζονται με το μέλλον της καπνοβιομηχανίας.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Αλαβάνος χαρακτήρισε διπρόσωπη την κυβέρνηση και την κατηγόρησε ότι έχει εξαπολύσει επίθεση σε βάρος των εργαζομένων σε όλα τα μέτωπα.

Ειδικά για την περίπτωση της Κεράνης, ο πρόεδρος του ΣΥΝ σημείωσε ότι ο υφυπουργός Απασχόλησης Γ. Γιακουμάτος είχε δεσμευτεί τον Αύγουστο του 2006 ότι η καπνοβιομηχανία θα προχωρήσει σε εκκαθάριση εν λειτουργία, με βάση το 46Α και μετά από δυο μήνες -όπως επεσήμανε- παρενέβη ο υπουργός Οικονομικών Γ. Αλογοσκούφης, ώστε να μη γίνει η εκκαθάριση εν λειτουργία. «Αλλά και το ΙΚΑ, το οποίο είναι υπό την εποπτεία του κ. Γιακουμάτου και του υπουργείου Απασχόλησης παρενέβη για να μη γίνει αυτή η εκκαθάριση εν λειτουργία. Αποτέλεσμα, να πεταχτούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι, να οδηγηθεί η περιουσία της εταιρείας σε πλειστηριασμό και να τελειώσει εκεί η υπόθεση Κεράνη», συμπλήρωσε ο κ. Αλαβάνος χαρακτηρίζοντας ακραία τη συμπεριφορά της κυβέρνησης, λέγοντας πως έχει το χαρακτηριστικό της διπλοπροσωπίας.

Ο πρόεδρος του ΣΥΝ ζήτησε από την κυβέρνηση να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της για εκκαθάριση της επιχείρησης εν λειτουργία και να αναζητήσει επενδυτή ο οποίος -όπως είπε- «θα μπορούσε, ενδεχομένως, να βρεθεί σε ελληνική συνεταιριστική καπνοβιομηχανία όπως είναι η ΣΕΚΑΠ, προκειμένου να εξασφαλιστούν οι εργαζόμενοι αλλά και να διατηρηθεί η παραγωγική ικανότητα της χώρας, στον τομέα της καπνοβιομηχανίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή