Παπανδρέου: «Η κυβέρνηση εμπαίζει τον πολίτη»

Πρόταση νόμου για την προστασία των καταναλωτών από τις τραπεζικές δανειακές συμβάσεις
Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 12:30
UPD:12:32
A- A A+

«Η κυβέρνηση εμπαίζει τον Έλληνα πολίτη και αντί να λύνει προβλήματα δημιουργεί νέα, ενώ συνεχίζει και τις υποσχέσεις της, οι οποίες καθημερινά διαψεύδονται».

Αυτό τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, κατά την έναρξη της συνεδρίασης των Συντονιστών του Κινήματος, υπογραμμίζοντας ότι «κανένας πλέον δεν εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση για να λύσει τα προβλήματα», διότι -όπως είπε- άλλα λέει και άλλα κάνει.

«Κορυφή του παγόβουνου» αποτελεί το θέμα των συμβασιούχων, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που θίγει την αξιοπρέπεια όλων μας.

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2007 που κατατίθεται σήμερα, τόνισε ότι προσθέτει βάρη και δημιουργεί αδιέξοδα σε κάθε νοικοκυριό.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε ότι το κόμμα του αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για να βοηθήσει την ελληνική οικογένεια, η οποία -όπως επεσήμανε- καταφεύγει στον δανεισμό και στις πιστωτικές κάρτες για να τα βγάλει πέρα, υπονομεύοντας έτσι το μέλλον των παιδιών της. Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έκανε λόγο για αύξηση των φόρων κατά 23% από το 2004, αύξηση στην οποία απέδωσε την προσφυγή των νοικοκυριών στο δανεισμό. Όπως σημείωσε, η ανάπτυξη που βασίζεται σε καταναλωτικά δάνεια είναι μία ανάπτυξη χωρίς προοπτική, που συμπιέζει τα εισοδήματα των λαϊκών στρωμάτων.

Όπως εξάλλου σημείωσε, η κυβέρνηση απέδειξε στις περιπτώσεις των λιμανιών, του ΟΤΕ, της Παιδείας και των ΔΕΚΟ ότι δεν υπηρετεί το λαϊκό συμφέρον.

Σημειώνεται ότι στη συνεδρίαση των Συντονιστών συζητείται πρόταση νόμου, που θα καταθέσει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ για την προστασία των καταναλωτών από τις τραπεζικές δανειακές συμβάσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή