ΟΚΕ: Ζητεί τη διατύπωση γνώμης για το σχέδιο νόμου του υπ. Εργασίας πριν την ψήφιση του

Δευτέρα, 04 Σεπτεμβρίου 2017 18:03
UPD:19:42
Eurokinissi/ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
A- A A+

Του Στέλιου Παπαπέτρου
[email protected]

Τη διατύπωση γνώμης επί του σχεδίου νόμου του υπουργείου Εργασίας που συζητείται στη Βουλή πριν από την ψήφισή του, ζητεί με επιστολή του προς τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου Νίκο Βούτση, ο πρόεδρος της ΟΚΕ Γιώργος Βερνίκος.

Στην επιστολή του ο κ. Βερνίκος επισημαίνει ότι «όπως έχουμε επανειλημμένως συζητήσει και μας έχετε διαβεβαιώσει, στηρίζετε τον θεσμό της Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής της Ελλάδος (ΟΚΕ), άλλωστε αυτό αποτελεί και συνταγματική επιταγή, όπου η ΟΚΕ καλείται σε διατύπωση γνώμης για κατευθύνσεις οικονομικής και κοινωνικής πολιτικής. Ήδη στη χώρα μας, λόγω και των ανειλημμένων δεσμεύσεων από τα μνημόνια, η έννοια του οργανωμένου κοινωνικού διαλόγου, βρίσκεται στο περιθώριο. Περιμένουμε λοιπόν από σχέδια νόμου που δεν είναι καν μνημονιακές υποχρεώσεις, να γίνεται απόλυτα σεβαστός ο ρόλος της ΟΚΕ και να επιδιώκεται η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή των παραγωγικών τάξεων και της κοινωνίας των πολιτών στη διαμόρφωση των αποφάσεων. Θέλω να σας ζητήσω να απαιτήσετε τη διατύπωση γνώμης από την ΟΚΕ, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, πριν από την ψήφιση του νομοσχεδίου».

Στην επιστολή του ο πρόεδρος της ΟΚΕ αναφέρει επίσης ότι «η ΟΚΕ σταθερά υποστηρίζει πολιτικές για την ισότιμη συμμετοχή χωρίς αποκλεισμούς όλων των ατόμων και κοινωνικών ομάδων και είναι θετική σε κάθε ψήφιση νομοσχεδίου για σχετικές ρυθμίσεις. Σε θέματα όμως που αφορούν γενικότερα την αγορά της εργασίας, πιστεύω ότι θα συμφωνήσετε, ότι πρέπει να αξιοποιούμε όλα τα θεσμικά εργαλεία που έχουμε κατακτήσει και τα οποία συμβάλλουν στην ευρύτερη δυνατή συμμετοχή και εδραίωση της δημοκρατίας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή