Υπέρ της ένταξης στην Ε.Ε. θα ψήφιζε το 54,1% των Τούρκων

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 14:19
A- A A+

Παρά την αρνητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με την Κύπρο και την πορεία εφαρμογής των μεταρρυθμίσεων στην Τουρκία, η πλειοψηφία των Τούρκων εξακολουθεί να επιθυμεί την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε., σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της εταιρείας ANAR για λογαριασμό της φιλοκυβερνητικής εφημερίδας Yeni Safak, το 54,1% των Τούρκων θα ψήφιζε υπέρ της ένταξης στην Ε.Ε. σε περίπτωση διεξαγωγής δημοψηφίσματος, ενώ κατά της ένταξης θα τασσόταν το 37,1%.

Όμως περίπου τα δύο τρίτα των ερωτηθέντων δήλωσαν πως δεν αναμένουν να ενταχθεί τελικά η Τουρκία στην Ενωση, ενώ λιγότερο από 30% πιστεύει ότι θα η Αγκυρα καταφέρει.

Τα ευρήματα της έρευνας έρχονται σε αντιδιαστολή με εκείνα άλλης δημοσκόπησης, σύμφωνα με την οποία η υποστήριξη των πολιτών στην τουρκική ένταξη είχε υποχωρήσει στο 32,2%, έναντι ποσοστού πάνω από 60% πριν από δύο χρόνια.

Τέλος, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Τουρκία στην ενταξιακή της πορεία –μετά και την πρόσφατη έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής- περίπου ένα το ένα τρίτο των Τούρκων πιστεύει πως η κυβέρνηση πρέπει να συνεχίσει να δίνει προτεραιότητα στην Ε.Ε. όσον αφορά τις εξωτερικές της σχέσεις.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή