«Ναι» στην καταβολή των δεδουλευμένων, «όχι» σε μονιμοποιήσεις

Τρίτη, 14 Νοεμβρίου 2006 16:11
A- A A+

Διαβεβαίωσε τους συμβασιούχους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων, ο υπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος, ωστόσο, ήταν αρνητικός στη διεύρυνση του ΠΔ για τις μονιμοποιήσεις. Οσοι δεν πληρούν τις προϋποθέσεις του Διατάγματος 164/ 2004, ευνοούνται για την κατάληψη θέσεων στους ΟΤΑ με μοριοδότηση 50%, ενώ ειδικά για τα ΚΕΠ η μοριοδότηση φτάνει το 55%.

Ο κ. Παυλόπουλος διευκρίνισε πως μπορούν να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στους συμβασιούχους, αλλά με βάση την σύμβαση και χωρίς δικαστική προσφυγή. Αν δεν το εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο, τότε θα υπάρξει διάταξη με αναδρομική ισχύ για να τους καλύψει, τόνισε.

«Για το θέμα των συμβασιούχων υπεύθυνες είναι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ. Τα περί 250.000 συμβασιούχων είναι προπαγάνδα, καθώς οι τότε κυβερνώντες γνωρίζουν ότι οι συμβασιούχοι δεν ήταν ποτέ 250.000, ούτε ήταν, ούτε είναι», τόνισε και πρόσθεσε πως το διάταγμα Ρέππα-Σκανδαλίδη δεν έκανε ποτέ ούτε έναν συμβασιούχο μόνιμο.

Επίσης ο υπουργός Εσωτερικών τόνισε πως αν υπάρχουν ΟΤΑ οι οποίοι θεωρούν πως έχουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες μπορούν να προκηρύξουν άμεσα θέσεις, τις οποίες θα εγκρίνει το υπουργείο.

Μέχρι σήμερα, μετά από έγκριση φορέων και ΑΣΕΠ εγκρίθηκαν 32.924 αιτήσεις για μονιμοποιήσεις από τις 72.926 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί.

Οι συμβασιούχοι για την Πέμπτη έχουν εξαγγείλει τετράωρη στάση εργασίας και συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος.

«Η κυβέρνηση εμπαίζει τους Ελληνες και αντί να λύσει προβλήματα δημιουργεί, ενώ συνεχίζει και τις υποσχέσεις της, οι οποίες καθημερινά διαψεύδονται», τόνισε ο Γιώργος Παπανδρέου στη συνεδρίαση των Συντονιστών του ΠΑΣΟΚ. «Κορυφή του παγόβουνου» αποτελεί το θέμα των συμβασιούχων, παρατήρησε ο κ. Παπανδρέου λέγοντας ότι πρόκειται για ένα θέμα που θίγει την αξιοπρέπεια όλων μας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή