ΚΚΕ: «Το δικαίωμα της διαδήλωσης είναι αδιαπραγμάτευτο»

Αρνητική απάντηση στην πρόσκληση του υπ. Δημόσιας Τάξης
Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 12:37
A- A A+

Μετά τον Συνασπισμό http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/14/1265426.htm , και το ΚΚΕ απαντησε αρνητικά στην πρόσκληση του υπουργού Δημόσιας Τάξης για την πραγματοποίηση συνάντησης με αντικείμενο τις διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας.

Στην επιστολή της προς τον υπουργό, η γενική γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα, δηλώνει πως «δεν θα συμμετέχουμε σε κανενός είδους διάλογο για την απαγόρευση ή τον περιορισμό των διαδηλώσεων», υπογραμμίζοντας ότι «οσοι απεργάζονται τέτοιου είδους σχέδια θα βρουν μπροστά τους τις μαζικές οργανώσεις του εργατικού λαϊκού κινήματος, της νεολαίας και όλο το λαό».

«Τα προβλήματα της Αθήνας, το κυκλοφοριακό, η ρύπανση, η έλλειψη πρασίνου, η ανεργία, η ακρίβεια, η εμπορευματοποίηση των λαϊκών αναγκών δεν προέρχονται από τις διαδηλώσεις, αλλά από τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές. Η πτώση του τζίρου των επαγγελματιών και μικρεμπόρων δεν οφείλεται στις διαδηλώσεις, αλλά στην έλλειψη οικονομικών δυνατοτήτων των εργαζομένων, των συνταξιούχων, των λαϊκών στρωμάτων», σημειώνει η κ. Παπαρήγα και υπογραμμίζει χαρακτηριστικά:

«Το δικαίωμα της διαδήλωσης αποτελεί κατάκτηση και στοιχειώδες δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων και της νεολαίας. Είναι αδιαπραγμάτευτο».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή