«Διαφορετικός ο ορισμός των μειονοτήτων από τις ΗΠΑ»

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 12:43
A- A A+

«Ο ορισμός των μειονοτήτων από τις ΗΠΑ είναι διαφορετικός από τον ορισμό που χρησιμοποιούν η Ελλάδα και κάποια άλλα ευρωπαϊκά κράτη», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Σον Μακόρμακ, κληθείς να αποσαφηνίσει την πρόσφατη τοποθέτηση του επιτετραμένου της αμερικανικής πρεσβείας στην Αθήνα, Τομ Κάντριμαν, που έκανε λόγο για «μακεδονική» και «αλβανική» μειονότητα στην Ελλάδα.

«Συζητούμε αυτό το θέμα ως μέρος ενός ευρέως διαλόγου με τους Ελληνες φίλους μας, συμπεριλαμβανομένης της υπουργού Εξωτερικών Ντ. Μπακογιάννη η οποία πραγματοποίησε μια άριστη επίσκεψη εδώ στις ΗΠΑ στα τέλη Σεπτεμβρίου», ανέφερε ο κ. Μακόρμακ, σπεύδοντας να υπογραμμίσει ότι η Ελλάδα έχει αποδείξει έμπρακτα την ικανότητά της «να ενσωματώνει μετανάστες εργάτες».

Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η σχέση των ΗΠΑ με την Ελλάδα βρίσκεται σήμερα στο καλύτερο σημείο που ήταν ποτέ, και πρόσθεσε ότι «οι ΗΠΑ και η Ελλάδα θα συνεχίσουν να εργάζονται μαζί για την προώθηση κοινών συμφερόντων στην περιοχή και πέρα από αυτή».

Πηγή ΑΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή