Παπανδρέου: Στην Ε.Ε. δεν μπορεί να υπάρχουν στρατεύματα κατοχής

Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου 2006 17:57
A- A A+

«Είχαμε την ευκαιρία να συζητήσουμε την έκθεση προόδου της Τουρκίας σε σχέση με την Ε.Ε. και όπως πάντα, τονίζω την ανάγκη, η Τουρκία να συμμορφωθεί με τις υποχρεώσεις της και βεβαίως προς το κράτος-μέλος που είναι η Κυπριακή Δημοκρατία. Είναι απαραίτητο», δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντησή του με το νέο πρόεδρο του κυπριακού κόμματος ΔΗΚΟ (σημ. το κόμμα του προέδρου Τάσσου Παπαδόπουλου), Μάριο Καρογιάν.

«Θέλω να τονίσω ότι και η σημερινή ημέρα, μια θλιβερή μέρα, καθώς είναι η επέτειος της ανακήρυξης του ψευδοκράτους απ’ την Τουρκία, η μέρα αυτή, μας θυμίζει ότι το Κυπριακό είναι ένα πρόβλημα κατοχής, και σήμερα στην Ε.Ε. δεν μπορεί να υπάρχουν στρατεύματα κατοχής», υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.

«Ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ όπως και στο παρελθόν έτσι και τώρα, έχει πει ότι θα ενισχύσει τις γενικότερες προσπάθειες προς την κατεύθυνση επηρεασμού εκείνων των κέντρων αποφάσεων που εκ των πραγμάτων καθορίζουν και την πορεία αξιολόγησης της Τουρκίας, έτσι που να αισθανθεί η Τουρκία και αυτούς τους μοχλούς πίεσης...

Υπήρξε ταύτιση απόψεων και σε ότι αφορά και τους χειρισμούς, αλλά γενικά και τις επιδιώξεις της Κυπριακής κυβέρνησης και προς αυτή την κατεύθυνση θέλω να τον ευχαριστήσω πραγματικά, γιατί είναι πολλές οι φορές που ο κ. Παπανδρέου κινήθηκε και στο παρασκήνιο αλλά και στο προσκήνιο, ενισχυτικά προς τις προσπάθειες της Κυπριακής Δημοκρατίας και στους χειρισμούς του Προέδρου Παπαδόπουλου», δήλωσε ο κ. Καρογιάν.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή