Γιαννάκου: Η τηλεόραση δεν βοηθά στη διαχείριση των προβλημάτων σχολικής βίας

«Mία τηλεοπτική εκπομπή μπορεί να γκρεμίσει όλα όσα επιτυγχάνουν τα επιμορφωτικά προγράμματα»
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 14:11
A- A A+

Mία τηλεοπτική εκπομπή μπορεί να γκρεμίσει όλα όσα επιτυγχάνουν τα επιμορφωτικά προγράμματα για τη σχολική βία, δήλωσε σήμερα η υπουργός Παιδείας, Μαριέττα Γιαννάκου, μιλώντας στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για το θέμα της βίας στα σχολεία και της κακοποίησης παιδιών από συνομηλίκους τους.

«Τα παιδιά», ανέφερε η υπουργός, «είτε το θέλουμε είτε όχι, παρακολουθούν πάρα πολύ τηλεόραση. Η ελληνική τηλεόραση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, πολύ ζωηρή, πολυποίκιλη, αλλά στη διαχείριση των προβλημάτων αυτών δεν βοηθά», παρατηρησε.

Όπως επίσης επεσήμανε, «η επιθετική και βίαιη συμπεριφορά υπάρχει σε όλα τα σχολεία, ανεξάρτητα από το οικονομικό και κοινωνικό προφίλ των γονέων». «Όσο ειδικός και να είναι ο καθηγητής, όσους ψυχολόγους και να έχεις στα σχολεία, το σημερινό οικογενειακό περιβάλλον (μονογονεϊκές οικογένειες, έλλειψη ευρύτερης οικογένειας) δεν επιτρέπει την επαρκή διαχείριση του προβλήματος», πρόσθεσε η κ. Γιαννάκου.

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Σ. Μερεντίτη, η οποία είχε την πρωτοβουλία για τη συζήτηση, συνέδεσε το πρόβλημα με το χαλάρωμα των συγγενικών δεσμών και με τους γονείς, που λόγω ενοχών, δεν θέτουν όρια και αξίες στα παιδιά τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή