ΠΓΔΜ: «Νέες ιδέες» αναμένει από τον Νίμιτς ο πρωθυπουργός

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 13:28
UPD:13:42
REUTERS/OGNEN TEOFILOVSKI

O νέος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ

A- A A+

Στην εκτίμηση ότι έως τα τέλη του τρέχοντος έτους ή τις αρχές του επόμενου «θα υπάρξουν νέες ιδέες» για το όνομα, από τον διαμεσολαβητή του ΓΓ του ΟΗΕ Μάθιου Νίμιτς, προέβη ο νέος πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Ζόραν Ζάεφ, στο περιθώριο της συνάντησης των ηγετών των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων, που έγινε στο Δυρράχιο της Αλβανίας.

Ερωτηθείς αν η ΠΓΔΜ έχει την υποστήριξη των χωρών της περιοχής στο θέμα της ονομασίας απάντησε, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με ανακοίνωση της κυβέρνησής του στα Σκόπια:

«Το ζήτημα αυτό είναι διμερές και πιστεύω ότι μόνο τα θετικά μηνύματα και η ενθάρρυνση από τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων μπορούν να αποτελέσουν σοβαρή συμβολή για την επίλυση αυτού του ευαίσθητου θέματος. Προσδοκώ στην επίλυση του προβλήματος μέσω διαλόγου στο πλαίσιο του ΟΗΕ, μέσω του Μάθιου Νίμιτς. Αναμένω ότι μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους ή τις αρχές του επόμενου θα υπάρξουν νέες ιδέες από τον Νίμιτς για την επίλυση αυτού του ζητήματος. Είμαι πεπεισμένος ότι το θετικό κλίμα που υπάρχει σε όλη την περιοχή, η θετική σχέση της "Μακεδονίας" με όλες τις χώρες της περιοχής, όπως και με την Ελλάδα, μπορούν να λειτουργήσουν μόνο προς όφελος της επίλυσης ενός τέτοιου ευαίσθητου προβλήματος».

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή