Ινδονησία: Κάθειρξη 7,5 ετών σε 28χρονη που σχεδίαζε επίθεση αυτοκτονίας

Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 09:58
UPD:10:27
REUTERS/AGOES RUDIANTO

Η 28χρονη Ντιάν Γιούλια Νόβι (δεύτερη από αριστερά) συνελήφθη στα τέλη του περασμένου έτους επειδή σχεδίαζε να ανατιναχθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο στην Τζακάρτα στη διάρκεια της αλλαγής φρουράς.

A- A A+

Σε ποινή κάθειρξης 7,5 ετών καταδικάστηκε μία γυναίκα που σχεδίαζε να πραγματοποιήσει επίθεση αυτοκτονίας στην Τζακάρτα.

Είναι η πρώτη φορά που καταδικάζεται γυναίκα στην Ινδονησία για τον σχεδιασμό επίθεσης αυτοκτονίας.

Η 28χρονη Ντιάν Γιούλια Νόβι συνελήφθη στα τέλη του περασμένου έτους επειδή σχεδίαζε να ανατιναχθεί έξω από το προεδρικό μέγαρο στην Τζακάρτα στη διάρκεια της αλλαγής φρουράς. Η 28χρονη συνελήφθη μαζί με τον σύζυγό της Μοχάμεντ Νουρ Σολίκιν.

Οι εισαγγελείς είχαν ζητήσει δεκαετή ποινή κάθειρξης για την Νόβι, η οποία, σύμφωνα με τους ίδιους, λάμβανε οδηγίες για την επίθεση από τον Μπαχρούν Ναΐμ, έναν ένοπλο Ινδονήσιο που θεωρείται ότι μάχεται με το Ισλαμικό Κράτος στη Συρία.

«Η ποινή της μειώθηκε επειδή ομολόγησε τις πράξεις της» δήλωσε στο Reuters ο δικηγόρος της.

Οι δικαστές κατέληξαν σε απόφαση νωρίτερα από το αναμενόμενο γιατί η Νόβι είναι έγκυος και πρόκειται να γεννήσει στις αρχές Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον δικηγόρο της.

Ο σύζυγός της δικάζεται για την ίδια υπόθεση και η επόμενη ακροαματική διαδικασία είναι προγραμματισμένη για τις 6 Σεπτεμβρίου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή