Μιανμάρ: 92 νεκροί από τις συγκρούσεις με αντάρτες Ροχίνγκια

Κυριακή, 27 Αυγούστου 2017 08:45
UPD:16:21
REUTERS/MOHAMMAD PONIR HOSSAIN
A- A A+

Στους 92 ανέρχονται οι νεκροί, κατόπιν των βίαιων επεισοδίων μεταξύ των δυνάμεων ασφαλείας της Μιανμάρ και των μουσουλμάνων ανταρτών Ροχίνγκια.

Μάλιστα, οι ένοπλες δυνάμεις της ασιατικής χώρας άνοιξαν πυρ εναντίον αμάχων Ροχίνγκια, οι οποίοι προσπαθούσαν να διαφύγουν προς το γειτονικό Μπαγκλαντές.

Τα βίαια επεισόδια ξέσπασαν την Παρασκευή στην πολιτεία Ραχίν, η οποία τα τελευταία χρόνια σπαράσσεται από τις συγκρούσεις μεταξύ της μουσουλμανικής μειονότητας των Ροχίνγκια και των βουδιστών, οι οποίοι αποτελούν τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων της Μιανμάρ.

Οι αρχές του Μπαγκλαντές, από την πλευρά τους, αρνούνται την είσοδο στους άμαχους πληθυσμούς των Ροχίνγκια, οι οποίοι παραμένουν εγκλωβισμένοι στα σύνορα των δύο χωρών.

EURONEWS

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός της Μιανμάρ ανέρχεται σε 1,1 εκατ. άτομα, με τις διεθνείς οργανώσεις να κατηγορούν το ασιατικό κράτος για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ροχίνγκια δεν έχουν υπηκοότητα και θεωρούνται παράτυποι μετανάστες από το Μπανγκλαντές, παρότι βρίσκονται στη Μιανμάρ επί αιώνες.

Οι κοινότητές τους είναι περιθωριοποιημένες και δεν έχουν πρόσβαση στην παιδεία, την υγεία και την αγορά εργασίας.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή