Παπανδρέου: «Οι αγώνες δικαιώνονται με την καθημερινή δράση του κάθε δημοκράτη πολίτη»

Μήνυμα για την 33η επέτειο του Πολυτεχνείου
Πέμπτη, 16 Νοεμβρίου 2006 17:49
A- A A+

«Αγώνες και εξεγέρσεις, όπως αυτή του Πολυτεχνείου, δεν μπορούν παρά να δικαιώνονται με την καθημερινή δράση του κάθε δημοκράτη πολίτη. Γιατί, ποτέ, ούτε μια στιγμή, δεν σταματά ο αγώνας για την εμβάθυνση και διεύρυνση της δημοκρατίας, ο αγώνας για την ενίσχυση της λαϊκής κυριαρχίας, ο αγώνας για μια ανεξάρτητη εξωτερική πολιτική, ο αγώνας για την οικοδόμηση μιας ανοιχτής και δίκαιης κοινωνίας», αναφέρει στο μήνυμά του για την 33η επέτειο του Πολυτεχνείου ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου.

«Τριάντα τρία χρόνια μετά, οι Ελληνίδες και οι Έλληνες μπορούν να νοιώθουν υπερήφανοι για την πορεία της χώρας μας. Με οδηγό τα μηνύματα της εξέγερσης του Νοέμβρη, κατακτήθηκαν μεγάλοι στόχοι», τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και προσθέτει:

«Το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τον ελληνικό λαό, θα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της νέας εποχής, στην οποία οδήγησε τη χώρα. Στην πρώτη γραμμή της μάχης για την ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, για την οικοδόμηση της ανοιχτής, δίκαιης κοινωνίας, που δίνει ίσες ευκαιρίες στα μέλη της, που διανέμει δίκαια τον παραγόμενο πλούτο, που σέβεται το διαφορετικό, που απορρίπτει το ρατσισμό και τη ξενοφοβία, που δεν αρκείται στο ρόλο του παθητικού θεατή των εξελίξεων, αλλά τις διαμορφώνει».

Κάνοντας αναφορά και στα ζητήματα της επικαιρότητας, ο κ. Παπανδρέου σημειώνει πως «τα μηνύματα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, τριάντα τρία χρόνια μετά, παραμένουν επίκαιρα. Ήταν παρόντα στις κινητοποιήσεις των δασκάλων, των καθηγητών, των μαθητών, των συνταξιούχων, των εξαπατημένων από την κυβέρνηση συμβασιούχων».

Και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ καταλήγει στο μήνυμά του: «Τριάντα τρία χρόνια μετά, οι ευθύνες του ΠΑΣΟΚ, γίνονται ακόμα μεγαλύτερες καθώς έχει την υποχρέωση να προστατέψει τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις του ελληνικού λαού, που τίθενται υπό αμφισβήτηση από τις μικροκομματικές επιλογές και τις πολιτικές της ΝΔ, που παίρνει από τους πολλούς για να δώσει στους λίγους, που οικοδομεί μια κοινωνία αναξιοκρατίας, που δημιουργεί αξεπέραστα προβλήματα στη μέση ελληνική οικογένεια.

Η μάχη, ενάντια στον φόβο και την ανασφάλεια, την οπισθοδρόμηση, τη μιζέρια, τη μετριότητα, τον αυταρχισμό, τις αντιλαϊκές πολιτικές, την μικροκομματική αντίληψη της κυβέρνησης της ΝΔ, είναι μια μάχη που την οφείλουμε σε αυτούς που αγωνίστηκαν για την δημοκρατία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή