Μιανμάρ: 89 νεκροί από την επίθεση μουσουλμάνων ανταρτών

Σάββατο, 26 Αυγούστου 2017 11:48
REUTERS/SOE ZEYA TUN
A- A A+

Στους 89 ανέρχεται ο αριθμός των νεκρών, έπειτα από τη συντονισμένη επίθεση μουσουλμάνων ανταρτών Ροχίνγκια εναντίον αστυνομικών φυλακίων και στρατιωτικής βάσης στη Μιανμάρ.

Μεταξύ των νεκρών συγκαταλέγονται και 12 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας της χώρας.

Οι αρχές εκφράζουν φόβους για αύξηση του αριθμού των νεκρών, καθώς οι συγκρούσεις μεταξύ των δύο πλευρών εξακολουθούν να βρίσκονται σε εξέλιξη.

«Σημειώνονται σποραδικές επιθέσεις, έχουν “πέσει” πυροβολισμοί και οι αντάρτες έχουν τοποθετήσει πολλούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς» ανέφερε αστυνομική πηγή, περιγράφοντας την κατάσταση.

Η Μιανμάρ βρίσκεται σε οξύτατη κρίση τους τελευταίους μήνες, η οποία κορυφώθηκε με τη μεγάλη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον των Ροχίνγκια, με αποτέλεσμα την εκδίωξη προς το γειτονικό Μπαγκλαντές 87.000 μελών της μειονότητας.

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός στη χώρα ανέρχεται σε 1,1 εκατ. άτομα, με τις διεθνείς οργανώσεις να κατηγορούν το ασιατικό κράτος για παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Ροχίνγκια δεν έχουν υπηκοότητα και θεωρούνται παράτυποι μετανάστες από το Μπανγκλαντές, παρότι βρίσκονται στη Μιανμάρ επί αιώνες. Οι κοινότητές τους είναι περιθωριοποιημένες και δεν έχουν πρόσβαση στην παιδεία, την υγεία και την αγορά εργασίας.

Αυτή τη στιγμή, στα σύνορα με το Μπαγκλαντές έχουν συγκεντρωθεί τουλάχιστον 1.000 μουσουλμάνοι πρόσφυγες, οι οποίοι επιθυμούν να εγκαταλείψουν τη Μιανμάρ.

«Πολλοί Ροχίνγκια προσπαθούν να εισέλθουν στη χώρα, αλλά ακολουθούμε πολιτική μηδενικής ανοχής, δεν θα επιτραπεί σε κανέναν η είσοδος» δήλωσε αξιωματούχος του Μπαγκλαντές.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή