Βενεζουέλα: Η κυβέρνηση διέκοψε το σήμα δύο κολομβιανών καναλιών καλωδιακής τηλεόρασης

Παρασκευή, 25 Αυγούστου 2017 06:58
UPD:11:11
REUTERS/MARCO BELLO
A- A A+

Η κυβέρνηση της Βενεζουέλας ανακοίνωσε χθες ότι διέταξε τους παρόχους καλωδιακής τηλεόρασης να διακόψουν το σήμα δύο κολομβιανών δικτύων, ενώ οι εοικριτές του προέδρου της χώρας Νικολάς Μαδούρο καταδίκασαν την παραπάνω ενέργεια ως καταστολή της ελεύθερης έκφρασης.

Σύμφωνα με το γραφείο της προεδρίας της Βενεζουέλας η ρυθμιστική αρχή των τηλεπικοινωνιών της χώρας ζήτησε τη διακοπή μεταδόσεων των σταθμών RCN και Caracol Television διότι μετέδωσαν ένα μήνυμα που εξωθεί «στη δολοφονία του Μαδούρο».

«Το μέτρο βρίσκεται εντός των ορίων του νόμου, δεδομένου ότι αυτοί οι σταθμοί επιτίθενται επί σειρά μηνών στη Βενεζουέλα και τη θεσμική της υπόσταση και τώρα καλούν απροκάλυπτα για τη δολοφονία (του Μαδούρο)» ανέφερε η ανακοίνωση.

EURONEWS

Στη δήλωση αναφέρεται ότι το μήνυμα που μεταδόθηκε από τους δύο σταθμούς ήταν μια δήλωση του πρώην προέδρου του Μεξικού Βισέντε Φοξ, ο οποίος είπε: «Μαδούρο, παραιτήσου ή θα πεθάνεις».

Την απόφαση κατέκριναν με σφοδρότητα οι ηγέτες της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας και ο πρόεδρος της Κολομβίας Χουάν Μανουέλ Σάντος, οι οποίοι την χαρακτήρισαν ως άλλο ένα σημάδι ότι η χώρα ολισθαίνει σε καθεστώς δικτατορίας.

Νωρίτερα φέτος, η ρυθμιστική αρχή Conatel ανέστειλε τη λειτουργία τριών καναλιών της τηλεόρασης, μεταξύ των οποίων ήταν και η ισπανόφωνη υπηρεσία του CNN, ισχυριζόμενη ότι διαστρεβλώνουν την αλήθεια στα ρεπορτάζ τους.

Το 2014, οι αρχές διέκοψαν το σήμα του τηλεοπτικού καναλιού της Κολομβίας NTN24 για τον τρόπο που μετέδωσε τις διαδηλώσεις της αντιπολίτευσης και εμπόδισε την πρόσβαση στον ειδησεογραφικό ιστότοπο της Αργεντινής Infobae.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή