ΚΠΙΣΝ: Μύθοι, θρύλοι και ιστορίες της Κίνας για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Η Όπερα Κουν της Σαγκάης για δυο παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο, 31 Αυγούστου και 1η Σεπτεμβρίου
Δευτέρα, 28 Αυγούστου 2017 11:45
A- A A+

Το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) παρουσιάζει τον Θίασο της Όπερας Κουν της Σαγκάης για πρώτη φορά στην Ελλάδα,για δυο παραστάσεις, με ελεύθερη είσοδο, στις 31 Αυγούστου και 1η  Σεπτεμβρίου, ενώ θα προηγηθεί, στις 29 Αυγούστου, μια παράσταση αποκλειστικά για τα εγγεγραμμένα μέλη του ΚΠΙΣΝ.

Μύθοι, θρύλοι και ιστορίες της Κίνας ζωντανεύουν στην αίθουσα Σταύρος Νιάρχος της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ΕΛΣ) μέσα από την  παραδοσιακή Όπερα Κουν (Kunqu), η οποία συνδυάζει στοιχεία θεάτρου, όπερας, χορού, ποίησης και μουσικής με φαντασμαγορικά κοστούμια, δημιουργώντας ένα ξεχωριστό αισθητικό αποτέλεσμα και μια εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Ένα ταξίδι στην κινεζική παράδοση και μυθολογία, με όχημα μια τέχνη που ξεπερνά μισή χιλιετία ιστορίας και εξέλιξης και έχει αναγνωριστεί από την Unesco ως αριστούργημα της άυλης παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς και μια ομάδα εξαιρετικών καλλιτεχνών, κατόχων διεθνών και εθνικών διακρίσεων.

Στις 31 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ, «Ο Μύθος του Λευκού Φιδιού» θα μεταφέρει το κοινό σε μια μυθική εποχή, σε μια ιστορία,  στην οποία εμπλέκονται θνητοί, θεοί και δαίμονες γύρω από το αιώνιο ζήτημα της αγάπης.

Μία ημέρα μετά, την 1η Σεπτεμβρίου, στις 9.30 το βράδυ, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να έρθει σε επαφή με την κινεζική παράδοση, μέσα από «Θρύλους & ιστορίες της Κίνας» που περιέχουν τις ιστορίες «Το σταυροδρόμι», «Ο Zhong Kui παντρεύει την αδερφή του», «Η μαγική βεντάλια» και το «Όνειρο στον κήπο».

Η πρώτη ιστορία αφηγείται τις περιπέτειες ενός στρατηγού, η δεύτερη αφορά σε μια υπόσχεση που έχει δοθεί και ξεπερνά το όριο ζωής και θανάτου, η τρίτη περιγράφει τις προσπάθειες ενός Κινέζου μοναχού να ολοκληρώσει το οδοιπορικό του και η τελευταία πραγματεύεται την ελευθερία και το όνειρο.

Πληροφορίες

Η είσοδος είναι ελεύθερη, με ηλεκτρονική προκράτηση στη σελίδα SNFCC.org/kunqu, όπου μπορεί να βρει κανείς και περισσότερες πληροφορίες. Για απορίες σχετικά με την προκράτηση, το κοινό μπορεί να τηλεφωνήσει στο 216 8091000. Οι παραστάσεις θα πραγματοποιηθούν στα κινεζικά με αγγλικούς και ελληνικούς υπότιτλους.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς