Αντώναρος: Ανυπόστατο το δημοσίευμα περί σκανδάλου στον ΟΣΕ

Για φωτογραφικό διαγωνισμό κάνει λόγο το δημοσίευμα - Αντίδραση ΠΑΣΟΚ
Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου 2006 14:28
A- A A+

«Ανυπόστατο και χωρίς βάση» χαρακτήρισε σήμερα ο αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος,Ευάγγελος Αντώναρος, πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που κάνει λόγο για σκάνδαλο στον ΟΣΕ με φωτογραφικό διαγωνισμό για την προμήθεια 30 μηχανών τρένων http://ta-nea.dolnet.gr/print_article.php?e=A&f=18693&m=N07&aa=1 .

Σύμφωνα με «Τα Νέα», ο εν λόγω διαγωνισμός αφορά την προμήθεια 30 ντιζεληλεκτραμαξών, συνολικού προϋπολογισμού ύψους περίπου 130 εκατ. ευρώ. Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα, για τις συγκεκριμένες ντιζεληλεκτράμαξες η διοίκηση του ΟΣΕ «άλλαξε εν μια νυκτί τις αρχικές προδιαγραφές τους, έπειτα από πρωτοφανή παρέμβαση-υπόδειξη συγκεκριμένης ελληνικής εταιρείας που εκπροσωπεί αμερικανικό όμιλο κατασκευής σιδηροδρομικού τροχαίου υλικού».

Ο κ. Αντώναρος παρατήρησε ότι δεν έχει καν συγκληθεί η διακομματική επιτροπή για να καθορίσει τους όρους του διαγωνισμού, ο οποίος -όπως σημείωσε- θα είναι διεθνής και μειοδοτικός.

Για το θέμα πάντως, το ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως με το δημοσίευμα αποδεικνύεται ότι «η κυβέρνηση της ΝΔ, παρά τις κινήσεις εντυπωσιασμού στις οποίες συστηματικά καταφεύγει, έχει εγκαταλείψει απολύτως την υπόθεση της αναγέννησης των σιδηροδρόμων και της ένταξής τους στα Δυτικοευρωπαϊκά δίκτυα. Και αυτό -όπως επισημαίνεται- παρά την έγκαιρη εξασφάλιση πόρων από το Γ' Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης που είχε επιτύχει η προηγούμενη κυβέρνηση».

Όπως αναφέρουν σε δήλωσή τους η υπεύθυνη του Τομέα Απασχόλησης Κοινωνικών Υποθέσεων και Υγείας του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαρία Δαμανάκη, η συντονίστρια Μεταφορών της Κ.Ο. του Κινήματος, Ροδούλα Ζήση και ο εισηγητής ΚΤΕ Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χάρης Τσιόκας, το ΠΑΣΟΚ έχει έγκαιρα θέσει το πρόβλημα των ευθυνών της κυβέρνησης στην περίπτωση αλλαγής των προδιαγραφών για την προμήθεια συρμών παρωχημένης τεχνολογίας (επερώτηση 10-11-2006). «Δεν θα ανεχθούμε και δεν θα επιτρέψουμε να συμβεί. Έστω και την ύστατη στιγμή το Υπουργείο Μεταφορών οφείλει να αναλάβει τις ευθύνες του και να ματαιώσει τις σκανδαλώδεις εξελίξεις στον Ο.Σ.Ε.», καταλήγουν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή