Σφαιρόπουλος, Σπανούλης και Ρόμπερτς μιλούν για το νέο Ολυμπιακό

Τετάρτη, 23 Αυγούστου 2017 14:19
UPD:14:24
Eurokinissi Sports/TΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ
A- A A+

Με στόχο να πρωταγωνιστήσει κι εφέτος εντός κι εκτός των συνόρων, η ανδρική ομάδα μπάσκετ του Ολυμπιακού πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη ανοιχτή προπόνηση ενόψει της νέας περιόδου.

Εκτός των διεθνών (Πρίντεζης, Μάντζαρης, Παπαπέτρου, Μπόγρης, Τιλί, Στρένλιεκς), έδωσαν το παρόν όλοι οι υπόλοιποι παίκτες και το τεχνικό τιμ, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να τονίζει ότι λόγω των αρκετών μεταγραφών που έγιναν «το ζητούμενο είναι να βρούμε την χημεία μας».

Ο προπονητής του Ολυμπιακού ευχαρίστησε τους ιδιοκτήτες της ομάδας καθώς όπως τόνισε «έκαναν ότι χρειάζεται για να φέρουμε τους παίκτες που πιστεύουμε ότι μπορούν να βοηθήσουν την ομάδα».

Για τις απουσίες που υπάρχουν λόγω του Eurobasket ανέφερε: «Δεν μπορώ να πω ότι μου δένει τα χέρια, αλλά θα πρέπει να βρούμε έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Είναι θετικό ότι έχω δουλέψει με όλους τους Έλληνες στο παρελθόν και ότι ξέρουν τι ζητάω και πως δουλεύω. Ακόμα και τον Μπόγρη τον είχα παίκτη για μία χρονιά στο παρελθόν. Αυτοί που μας λείπουν είναι οι δύο ξένοι διεθνείς, ο Τιλί και ο Στρέλνιεκς. Είναι καλό το ότι έχουμε και τους Αμερικανούς από την αρχή μαζί. Αυτό που απομένει είναι να βρούμε ομοιογένεια, επειδή έχουμε αλλάξει αρκετά τους ξένους της ομάδας. Θα χρειαστούμε λίγο χρόνο αλλά πιστεύω ότι θα το καταφέρουμε».

                  Σπανούλης: «Να φέρουμε κι άλλους τίτλους στην ομάδα»

Νέους τίτλους με την φανέλα του Ολυμπιακού ονειρεύεται ο Βασίλης Σπανούλης: «Έχουμε το αρνητικό ότι μας λείπουν πολλοί διεθνείς και αυτό δεν μας βοηθάει να δουλέψουμε όλοι μαζί. Θα προσπαθήσουμε να ακούσουμε αυτά που θα μας πει ο προπονητής και να τα κάνουμε στο παρκέ. Υπάρχει το Ευρωμπάσκετ και οι εθνικές και μετά όταν επιστρέψουν οι διεθνείς να ενωθούμε και να γίνουμε ομάδα. Ελπίζω όλα να πάνε καλά, να φέρουμε τίτλους στην ομάδα και η χρονιά αυτή να είναι καλύτερη από την περσινή.

Υπάρχει κίνητρο. Αν δεν υπήρχε δεν θα ήμασταν εδώ. Δεν τελειώσαμε με τον τρόπο που θέλαμε πέρυσι. Στην Euroleague κάναμε εκπληκτική πορεία. Πρέπει να γίνουμε καλύτεροι σε πολλούς τομείς».

                  Ρόμπερτς: «Θέλω την Euroleague με τον Ολυμπιακό»

Να πανηγυρίσει με τον Ολυμπιακό την κατάκτηση της Euroleague έχει ως πρώτο στόχο ο Μπράιαν Ρόμπερτς. Ο νεοαποκτηθείς Αμερικανός γκαρντ των Πειραιωτών μίλησε στους δημοσιογράφους στην ανοιχτή προπόνηση του Ολυμπιακού ενόψει της νέας σεζόν και δεν έκρυψε την επιθυμία του:

«Ήξερα ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει τίτλους και όταν μου προσέφεραν το συμβόλαιο κατευθείαν είπα ναι γιατί ήξερα ότι ο Ολυμπιακός κερδίζει και παίρνει τίτλους.

Παρακολουθούσα όσο μπορούσα την Ευρωλίγκα. Ο Ολυμπιακός έφτασε δύο φορές κοντά στο να κατακτήσουν τους τίτλους και ελπίζω τώρα να το κατακτήσουμε μαζί. Θεωρώ ότι είμαι καλύτερος τώρα και με περισσότερες εμπειρίες. Γνωρίζω καλύτερα το παιχνίδι και μπορώ να βοηθήσω περισσότερο».

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις