Βαρκελώνη: Τον ιμάμη του Ριπόλ «δείχνουν» ως υποκινητή των επιθέσεων δύο από τους συλληφθέντες

Τρίτη, 22 Αυγούστου 2017 20:25
UPD:20:41
REUTERS/ALBERT GEA
A- A A+

Τον ιμάμη του Ριπόλ Αμπντελμπακί Ες Σατί «έδειξαν» ως υποκινητή των πολύνεκρων επιθέσεων στην Καταλωνία δύο από τους τέσσερις υπόπτους, οι οποίοι φέρονται να ανήκουν στον ισλαμιστικό πυρήνα που οργάνωσε τα χτυπήματα, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στην υπόθεση. Οι τέσσερις ύποπτοι κατέθεσαν την Τρίτη ενώπιον δικαστή, με τον εισαγγελέα να ζητεί την προφυλάκισή τους.

Ο ιμάμης του Ριπόλ, όπου διέμεναν τα περισσότερα μέλη του πυρήνα, σκοτώθηκε από έκρηξη σε σπίτι -τη νύχτα προτού το βαν πέσει πάνω σε πεζούς στη Βαρκελώνη- καθώς η ομάδα έφτιαχνε εκρηκτικούς μηχανισμούς με στόχο να διαπράξει μεγαλύτερης κλίμακας επίθεση.

Ύποπτος παραδέχθηκε ότι οι τρομοκράτες σχεδίαζαν μεγαλύτερη επίθεση

Όπως έγινε γνωστό λίγο νωρίτερα, ένας εκ των τεσσάρων υπόπτων ως μελών του τρομοκρατικού πυρήνα της Βαρκελώνης επιβεβαίωσε στις αρχές ότι οι τρομοκράτες ετοίμαζαν μεγαλύτερο χτύπημα στην πόλη, σε σχέση με αυτό που τελικώς πραγματοποίησαν.

EURONEWS

Ο ύποπτος επιβεβαίωσε ενώπιον δικαστή όσα ομολόγησε ενώ βρισκόταν υπό κράτηση, ότι δηλαδή ο πυρήνας προετοίμαζε μια επίθεση με εκρηκτικές ύλες.

Από τα 12 μέλη του πυρήνα, τα οκτώ είναι πλέον νεκρά, μετά και την εκτέλεση του βασικού υπόπτου, 22χρονου Γιουνές Αμπουγιακούμπ, τη Δευτέρα, από την αστυνομία, στην πόλη Σούμπιρατς, 50 χιλιόμετρα από τη Βαρκελώνη.

Στις επιθέσεις σκοτώθηκαν 15 άνθρωποι, ενώ περισσότεροι από 120 τραυματίστηκαν.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ, Reuters, AFP

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή