Τα ευρωτουρκικά στο επίκεντρο της συνάντησης Καραμανλή - Μπλερ

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2006 15:01
UPD:15:39
A- A A+

Eγιναν το πρωί από τον Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή τα αποκαλυπτήρια των κέρινων ομοιωμάτων του Ελευθέριου Βενιζέλου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και του Ανδρέα Παπανδρέου στο Μουσείο της Μαντάμ Τισό.

Στη συνέχεια παρακάθησε o πρωθυπουργός σε γεύμα, που παρέθεσε προς τιμήν του ο πρύτανης του Πανεπιστημίου του City Κ. Γραμμένος, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του επιχειρηματικού και του τραπεζικού κόσμου.

Το απόγευμα, ο κ. Κ.Καραμανλής θα μιλήσει στο London School of Economics, αύριο το πρωί, θα συναντηθεί με τη συντακτική ομάδα του «Economist», και στη συνέχεια με τον Βρετανό ομόλογό του Τόνι Μπλέρ, στην πρωθυπουργική κατοικία, συνάντηση με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ενόψει της κρίσιμης συνόδου κορυφής του Δεκεμβρίου και υπό το πρίσμα του τελεσίγραφου της φινλανδικής προεδρίας στην Τουρκία -προθεσμία μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου, προκειμένου να τηρήσει τις δεσμεύσεις της για τη Κύπρο http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/20/1267509.htm .

Η Βρετανία πρωτοστατεί στο ευρωπαϊκό μπλοκ -ολιγάριθμο είναι η αλήθεια- που τάσσεται υπέρ της συνέχισης των διαπραγματεύσεων Τουρκίας - Ε.Ε. και παράλληλα σε ό,τι αφορά το αδιέξοδο στις ευρωτουρκικές σχέσεις δεν επιθυμεί την επιβολή αυστηρών κυρώσεων στην Αγκυρα, «για να μην αποθαρρυνθεί στην μεταρρυθμιστική της πορεία».

Ο κ. Καραμανλής θα επιχειρήσει να βολιδοσκοπήσει τη στάση του Λονδίνου στο διάστημα μέχρι τη σύνοδο κορυφής της 14ης και 15ης Δεκεμβρίου, αναπτύσσοντας παράλληλα τη δική του επιχειρηματολογία για τις επιπτώσεις επί της ενταξιακής διαδικασίας της Τουρκίας στην Ε.Ε.

Υπενθυμίζεται ότι η Υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη σε συνέντευξή της σε γερμανική εφημερίδα τόνισε «δεν μπορούμε να περιμένουμε μέχρι το Δεκέμβριο. Θα πρέπει νωρίτερα να συζητήσουμε το Σχέδιο Β» http://www.naftemporiki.gr/news/static/06/11/17/1266847.htm .

Προτεινόμενα για εσάς


NAFTEMPORIKI TV

Δημοφιλή