Ιαπωνία: 18 συνεχόμενες ημέρες βροχής στο Τόκιο

Δευτέρα, 21 Αυγούστου 2017 17:34
UPD:17:37
EPA/FRANCK ROBICHON
A- A A+

Το Τόκιο συμπλήρωσε 18 συνεχόμενων ημερών βροχόπτωσης, τη μεγαλύτερη συνεχή περίοδο βροχής τον Αύγουστο εδώ και 40 χρόνια, και δεύτερη μεγαλύτερη που έχει καταγραφεί συνολικά.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, η βροχή αναμένεται να συνεχίσει για άλλη μία εβδομάδα. Η έλλειψη ηλιοφάνειας έχει εν τω μεταξύ προκαλέσει αύξηση των τιμών των λαχανικών.

Οι μέσες ημερήσιες ώρες ηλιοφάνειας στο κέντρο του Τόκιο αυτόν τον Αύγουστο είναι περίπου δύο ώρες, ενώ η μέση θερμοκρασία από τις 10 έως τις 15 Αυγούστου ήταν κάτω από 25 βαθμοί Κελσίου. Το 1977, οι βροχοπτώσεις διήρκεσαν 22 ημέρες, από τις 6 Αυγούστου έως τις 27 Αυγούστου. Εάν η βροχή συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα, τότε το 2017 θα θέσει νέο ρεκόρ.

Λόγω της συνεχούς βροχής, ο όγκος των αγγουριών που κατέληξαν στις αγορές από τις 4 έως τις 10 Αυγούστου ήταν κατά 12% χαμηλότερος σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του προηγούμενου έτους, σύμφωνα με την Μητροπολιτική Κεντρική Αγορά του Τόκιο.

Ενδεικτικά, η μέση χονδρική τιμή των αγγουριών που καλλιεργούνται στον κατ' εξοχήν παραγωγικό νομό της Φουκουσίμα, σημείωσε άνοδο 46%, στα 259 γιέν ανά κιλό (περίπου δύο ευρώ το κιλό). Η μέση χονδρική τιμή των μελιτζανών που καλλιεργήθηκαν στο νομό Τοτσίγκι αυξήθηκε κατά 33%, ενώ ο όγκος των ντοματών μειώθηκε επίσης κατά 28%.

Η βροχόπτωση οδήγησε επίσης σε πτώση των επισκεπτών στις παραλίες και τις πισίνες κοντά στο Τόκιο κατά 30% έως 40%, σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2016, με τους τοπικούς καταστηματάρχες να ανησυχούν ότι δεν θα ανακάμψουν από την απώλεια εσόδων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή