ΗΠΑ: «Καμπάνες» για το ναυτικό δυστύχημα του Ιουνίου

Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017 06:52
UPD:06:54
REUTERS/TORU HANAI
A- A A+

Περίπου 12 Αμερικανοί ναυτικοί αναμένεται να τιμωρηθούν για τη σύγκρουση τον Ιούνιο του αμερικανικού αντιτορπιλλικού USS Fitzgerald με το φορτηγό πλοίο ACX Crystal, σημαίας Φιλιππίνων. 

Ο ναύαρχος Μπιλ Μοράν, υποδιοικητής ναυτικών επιχειρήσεων, είπε σε δημοσιογράφους ότι ο πλοίαρχος, ο αντιπλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος θα απομακρυνθούν από το πλοίο διότι «χάσαμε την εμπιστοσύνη και την πεποίθηση στις ηγετικές τους ικανότητες».

Ακόμη, δήλωσε ότι περίπου 12 ναύτες θα αντιμετωπίσουν διοικητικές τιμωρίες, ενώ άφησε ανοχτό το ενδεχόμενο για περαιτέρω ποινές.

Στο μεταξύ, συνεχίζονται πολλαπλές αμερικανικές και ιαπωνικές έρευνες για το πώς το USS Fitzgerald και το πολύ μεγαλύτερο φορτηγό πλοίο ACX Crystal συγκρούστηκαν σε αίθριο καιρό νότια του Κόλπου του Τόκιο στις 17 Ιουνίου.

Στη σύγκρουση, η οποία δημιούργησε σοβαρό ρήγμα στο πολεμικό πλοίο κάτω από τον ίσαλο, σκοτώθηκαν επτά Αμερικανοί ναύτες. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη απώλεια ναυτικών σε αμερικανικό πολεμικό πλοίο από το 2000, όταν βομβαρδίστηκε το αντιτορπιλλικό USS Cole στον Κόλπο του Άντεν της Υεμένης το 2000.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή