Βαρκελώνη: 13 οι νεκροί, πάνω από 50 οι τραυματίες

Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 21:25
UPD:18/08/2017 08:14
REUTERS/STRINGER

Δρόμος έχει αποκλειστεί μετά την επίθεση με φορτηγάκι στην τουριστική περιοχή Ράμπλας, στο κέντρο της Βαρκελώνης.

A- A A+

Σε 13 ανέρχονται οι νεκροί από την επίθεση με το φορτηγάκι στην τουριστική περιοχή Ράμπλας, στο κέντρο της Βαρκελώνης, επιβεβαίωσε αξιωματούχος της τοπικής κυβέρνησης. Κατά τον υπουργό Εσωτερικών της Καταλωνίας, Χοακίμ Φορν, οι τραυματίες είναι περισσότεροι από 50.

Κανένα άτομο δεν βρίσκεται οχυρωμένο σε μπαρ της Βαρκελώνης, ανακοίνωσε η τοπική αστυνομία, προσθέτοντας ότι έχει προβεί σε μία σύλληψη για την τρομοκρατική επίθεση στο κέντρο της πόλης.

Η αστυνομία εντόπισε ένα δεύτερο φορτηγάκι που αναζητούσε και το οποίο ενδέχεται να εμπλέκεται στο περιστατικό.

EURONEWS

Νεκρός έπειτα από ανταλλαγή πυρών με αστυνομικούς έπεσε ο ένας από τους δράστες της επίθεσης, γράφει στην ηλεκτρονική της έκδοση η εφημερίδα LaVanguardia.

Οι αρχές έχουν αποκλείσει το σημείο, ασθενοφόρα έχουν σπεύσει στην περιοχή για να περιθάλψουν τους τραυματίες, ενώ τα καταστήματα έχουν κατεβάσει ρολά για να προστατέψουν τους πελάτες τους από ενδεχόμενο κίνδυνο.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης της Καταλωνίας ζήτησαν να κλείσουν άμεσα οι σταθμοί του μετρό και του σιδηρόδρομου στην περιοχή γύρω από το σημείο του περιστατικού.

Έχουν προχωρήσει ακόμη σε συστάσεις σε πολίτες και επισκέπτες να αποφεύγουν την ευρύτερη περιοχή της πλατείας Καταλωνίας.

Κατά την ισπανική εφημερίδα El Pais, το βαν διένυσε 530 μέτρα παρασύροντας πεζούς, προτού σταματήσει την πορεία του.

naftemporiki.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή