Εβερτ: Οι προκλήσεις της Τουρκίας έχουν όρια - Εως εδώ και μη παρέκει

Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2006 20:05
A- A A+

«Οι προκλήσεις της Τουρκίας έχουν ορισμένα όρια. Εως εδώ και μη παρέκει.

Επιτέλους η τουρκική ηγεσία θα πρέπει να αποδείξει στην πράξη ότι έχει τις προϋποθέσεις που οδηγούν στην ευρωπαϊκή οικογένεια» τονίζει ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Μιλτιάδης Εβερτ, με αφορμή τη συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στην τουρκική εφημερίδα «Sabah».

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης δηλώνει πως «ένας κράτος εν κράτει, το βαθύ κράτος, δημιουργεί τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Τουρκία».

Ο κ. Εβερτ σημειώνει πως ότι «ο Οικουμενικός Πατριάρχης με σαφήνεια περιέγραψε τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Πατριαρχείο από την επιθετικότητα της τουρκικής ηγεσίας, και κυρίως των εξτρεμιστικών - φανατικών οργανώσεων, που λειτουργούν στην Τουρκία... Η πολιτική αυτή της Τουρκίας δε θίγει μόνο το Πατριαρχείο της Κωνσταντινουπόλεως και την Ορθοδοξία αλλά όλες τις χριστιανικές εκκλησίες, μάλιστα η επίθεση αυτή εκδηλώνεται την περίοδο που πρόκειται να επισκεφθεί την Κωνσταντινούπολη ο Πάπας, ώστε προφανώς να δημιουργηθεί πρόβλημα στο ταξίδι του και να φέρει σε δύσκολη θέση τον Ποντίφικα» προσθέτει ο κ. Εβερτ.

Ο κ. Εβερτ αναφέρει ότι η υπουργός Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη «χειρίζεται με σοβαρότητα και υπευθυνότητα τις τουρκικές προκλήσεις. Η πολιτική όμως αυτή δεν πρέπει σε καμιά περίπτωση να θεωρηθεί ως αδυναμία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή