Champions League: Πρώτο βήμα ο Ολυμπιακός για τους ομίλους

Με γκολ του Ρομαό στο 93΄ οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν 2-1 την Ριέκα που είχε προηγηθεί
Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 23:44
UPD:23:49
REUTERS/ALKIS KONSTANTINIDIS
A- A A+

Το πρώτο βήμα για την πρόκρισή του στους ομίλους του Champions League έκανε ο Ολυμπιακός μετά τη νίκη του με 2-1 επί της Ριέκα στο Καραϊσκάκη.

Δεδομένων των συνθηκών του αγώνα η επικράτηση των «ερυθρόλευκων» είναι μεγάλη. Μπορεί να μην τους εξασφαλίζει τίποτα απολύτως ενόψει της ρεβάνς στην Κροατία, το βράδυ της ερχόμενης Τρίτης, ωστόσο, τους δίνει ένα σημαντικότατο προβάδισμα.

Η ελληνική ομάδα παρότι βρέθηκε να χάνει μέχρι το 66΄ κατάφερε να ανατρέψει την εις βάρος της κατάσταση και με το γκολ του Ρομαό στις καθυστερήσεις να πάρει τη νίκη και να πάει με άλλο... αέρα στη ρεβάνς με τους πρωταθλητές Κροατίας. «Κλειδί» στο ματς η αποβολή του Ζούτα στο 82΄, καθώς μέχρι τότε οι φιλοξενούμενοι δεν έδειχναν να απειλούνται ιδιαίτερα, αλλά στα τελευταόα λεπτά πιέστηκαν πάρα πολύ και δεν άντεξαν.

Ο «νόμος του ποδοσφαίρου» λειτούργησε στο πρώτο 45λεπτο στο Καραϊσκάκη. Η ομάδα που έχανε τις ευκαιρίες (Ολυμπιακός) βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Ριέκα που τακτικά πήρε ακριβώς αυτό που ήθελε από το ματς. 

Με ωραία ανάπτυξη κυρίως από τη δεξιά πτέρυγα (Καρσελά, Ελαμπντελαουΐ) και τον Μάριν να κάνει σπουδαία δουλειά στη μεσαία γραμμή, οι Πειραιώτες είχαν τον πλήρη έλεγχο στο πρώτο 20λεπτο, διάστημα στο οποίο έχασαν δύο μεγάλες ευκαιρίες για να προηγηθούν. 

Από κει και πέρα χωρίς να σταματήσει να ελέγχει το ματς, ο Ολυμπιακός «κατέβασε ταχύτητα», έδωσε κάπως χώρο στους Κροάτες, που βρήκαν την ευκαιρία σε μία από τις λίγες αντεπιθέσεις που έβγαλαν να «παγώσουν» το Καραϊσκάκη. «Δράστης» στο 42΄ ο Χέμπερ με άπιαστο γωνιακό σουτ μέσα από την περιοχή κι αφού νωρίτερα είχε «αδειάσει» με άνεση τον Ρομαό.

Στα πρώτα 12 λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν δύο κλασικές φάσεις για να προηγηθούν, στο 7΄ με τον Μπεν να αστοχεί από πολύ κοντά και πέντε λεπτά μετά με τον Σεμπά να μη μπορεί να νικήσει στον Σλούγκα στο τετ-α-τετ που είχαν.

Η μοναδική αξιόλογη επιθετική προσπάθεια των φιλοξενούμενων μέχρι το γκολ που πέτυχαν ήταν η φάση του 9ου λεπτού, όταν ο Χέμπερ έφυγε στην «πλάτη» της άμυνας του Ολυμπιακού, αλλά το βολέ που εξαπέλυσε από πλάγια θέση πέρασε πάνω από το δοκάρι του Καπίνο.

Στο 30΄ ο Μπεν εντελώς αμαρκάριστος στην «καρδιά» της περιοχής απέτυχε να σκοράρει με κεφαλιά (μπλόκαρε ο Σλούγκα), δύο λεπτά μετά και ο γκολκίπερ της Ριέκα ήταν σε σωστή θέση μετά το σουτ του Μάριν, ενώ στο 40΄ και πάλι ο «μοιραίος παίκτης» των γηπεδούχων στο πρώτο 45λεπτο, Μπεν, δεν έπιασε σωστά την κεφαλιά από πολύ κοντά με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα άουτ.

Μετά το γκολ η Ριέκα έχασε τεράστια ευκαιρία για το 0-2, αλλά ο Καπίνο είπε «όχι» στο πλασέ του Χέμπερ, που ξέφυγε και πάλι από την επιτήρηση του προσωπικού του αντιπάλου και μπήκε με άνεση στην περιοχή.

Οι γηπεδούχοι ήταν σαφώς επηρεασμένοι στο δεύτερο μέρος από το γκολ που δέχτηκαν και δεν ήταν καθόλου απειλητικοί για την κροατική άμυνα, ωστόσο, η είσοδος του Φορτούνη στο 65΄ αποδείχθηκε... γούρικη. Ένα λεπτό μετά από ασίστ του διεθνούς μέσου, ο Οφόε με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή «κάρφωσε» τη μπάλα στα δίχτυα του Σλούγκα (1-1).

Οι Κροάτες που ήταν σαφώς ικανοποιημένοι με το ισόπαλο αποτέλεσμα έμειναν με παίκτη λιγότερο στο 82΄, λόγω αποβολής του Ζούτα με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Πίεσε πολύ ο Ολυμπιακός στο υπόλοιπο διάστημα, είχε δοκάρι με τον Ανδρούτσο στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων και τελικά ήρθε η «λύτρωση» στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων με την κεφαλιά του Ρομαό (2-1).

 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις