Χιμένεθ: «Νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ»

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 21:31
UPD:21:31
A- A A+

Την ΑΕΚ χαρακτήρισε ως φαβορί για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League ο Μανόλο Χιμένεθ.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο προπονητής της ΑΕΚ ενόψει του αυριανού πρώτου αγώνα των play off του Europa League με την Κλαμπ Μπριζ, παραδέχθηκε ότι το ματς είναι πάρα πολύ δύσκολο, ελπίζει σε νίκη της Ένωσης χωρίς να δεχτεί γκολ, ενώ παρουσιάστηκε αρκετά αισιόδοξος για τα ματς με τους Βέλγους.

«Θα ήθελα να πω ότι ο στόχος μας είναι η νίκη χωρίς να δεχτούμε γκολ αλλά για να γίνει αυτό θα πρέπει να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό. Είμαστε πλέον εκτός Champions League, επειδή δεχθήκαμε γκολ από στημένες φάσεις», είπε αρχικά ο Ισπανός τεχνικός και συνέχισε:

«Δουλέψουμε πολύ πάνω σε αυτόν τον τομέα, έτσι ώστε να μη συμβούν τα ίδια και με την Μπριζ. Ελπίζουμε να οφειλόταν στην έλλειψη ρυθμού που είχαμε και να μην επαναληφθεί. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι για να ξεπεράσουμε αυτό το εμπόδιο, θα πρέπει να είμαστε γενναίοι και να μην κάνουμε λάθη».

Παραδέχθηκε ότι δεν έχει αποφασίσει ακόμη για την αρχική ενδεκάδα, ενώ όταν ρωτήθηκε ποια ομάδα θεωρεί φαβορί απάντησε: «Για μένα φαβορί είναι η ΑΕΚ, διότι είναι η ομάδα μου. Σέβομαι την Μπριζ είναι δυνατή, αλλά είμαστε κι εμείς πολύ δυνατοί».

Δεν ξεχώρισε κάποιους παίκτες από την βελγική ομάδα, ενώ το γεγονός ότι η ΑΕΚ έχει να πετύχει γκολ στην Ευρώπη εδώ και 6 χρόνια δεν τον ανησυχεί ιδιαίτερα:

«Αυτά είναι στατιστικές. Δείχνει το πόσο πρέπει να μεγαλώσουμε έξω από την Ελλάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούμε να παίζουμε μόνο με καρδιά και ψυχή. Είναι δύσκολο να παίζεις στην Ευρώπη. Το καλύτερο είναι να σκεφτόμαστε ότι θα σκοράρουμε ως αποτέλεσμα ομαδικής προσπάθειας. Δεν έχει σημασία ποιος θα το βάλει, αλλά να μπει το γκολ».

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις