Προκλητική αποστολή, αβέβαιος θρίαμβος και απρόβλεπτο χάρισμα

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας
Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2017 08:00
A- A A+

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Προκλητική και καταιγιστική δράση, έρωτες, πάθη, πόλεμοι, προδοσίες, μαντικές δυνάμεις, φαρμακερές αποκαλύψεις, παράτολμα ταξίδια, τρόμος και πικάντικες γυναικείες περιπέτειες καταλαμβάνουν τη μεγάλη οθόνη αυτή την εβδομάδα.

«Atomic blonde»

Με φόντο το Βερολίνο της πτώσης του τείχους, το καταιγιστικό θρίλερ δράσης του Ντέιβιντ Λέιτς θα προβάλλεται από τις 21 Αυγούστου. Με τη - βραβευμένη με Όσκαρ - Σαρλίζ Θερόν και τον Τζέιμς ΜακΑβόι, μια αδίστακτη, τολμηρή και σέξι πράκτορας αναλαμβάνει τη μυστική αποστολή να εξιχνιάσει τον φόνο ενός συναδέλφου της και να εντοπίσει μία χαμένη λίστα διπλών πρακτόρων. Για να τα καταφέρει, πρέπει να χρησιμοποιήσει όλα τα «ταλέντα» της…

«Αβέβαιος θρίαμβος»

Ο Αγκούστι Βιγιαρόνγκα μεταφέρει για πρώτη φορά στον κινηματογράφο το αριστουργηματικό κλασικό μυθιστόρημα του Joan Sales, μια καθηλωτική ιστορία προδοσίας, πάθους και μοιραίων σχέσεων, η οποία αποτελεί τη μοναδική καταγραφή του Ισπανικού Εμφύλιου Πολέμου από την πλευρά των Ρεπουμπλικάνων. Με τους Οριόλ Πλα, Τερέλε Παβέζ, Μαρσέλ Μποράς και Λουίζα Γκαβάσα, στην Ισπανία του 1937, ένας στρατιώτης, ο οποίος δεν πιστεύει στον πόλεμο που υπηρετεί, ερωτεύεται παράφορα μια μοιραία γυναίκα που διψά για εξουσία. Όμως, εκείνη τον ξεγελά και ποδοπατά την αυτοπεποίθησή του, παρασέρνοντάς τον σε μια δίνη πάθους, προδοσίας και ταπείνωσης που έχει καταστροφικές συνέπειες για όλους.

«Αντί να επικεντρωθώ στην ίδια τη διαμάχη ή σε μία πολιτική ανάλυση του πολέμου, προσπαθώ να αναλύσω τα συναισθήματα των χαρακτήρων» εξηγεί ο σκηνοθέτης. «Μέσω αυτών, μπορούμε να ανακαλύψουμε τις πραγματικές επιπτώσεις του πολέμου, μακριά από το πεδίο μάχης, που, στην περίπτωσή μας, είναι τόσο κοντά, αλλά και τόσο μακριά. Ο “Αβέβαιος θρίαμβος” θα ήταν μία πολεμική ταινία, αλλά, σίγουρα, είναι μία ερωτική ιστορία. Ένας παθιασμένος και ρομαντικός έρωτας που φέρνει αντιμέτωπους δύο άντρες που αγαπούν την ίδια γυναίκα και δύο γυναίκες που έλκονται από τους δύο αυτούς άντρες».

«Πλανητάριο»

Το αισθηματικό δράμα φαντασίας και μυστηρίου της Ρεμπέκα Ζλοτόφσκι, με τη - βραβευμένη με Όσκαρ - Νάταλι Πόρτμαν και τους Λίλι Ρόουζ Ντεπ και Εμανουέλ Σάλιντζερ, μας ταξιδεύει στο Παρίσι, στα τέλη της δεκαετίας του 1930, όπου δύο νεαρά μέντιουμ  ολοκληρώνουν την περιοδεία τους.  

Γοητευμένος από το χάρισμά τους, ένας πανίσχυρος Γάλλος παραγωγός, προσλαμβάνει τα δύο κορίτσια για μια πολύ φιλόδοξη ταινία. Στον πυρετό τού κινηματογράφου, των πειραμάτων και των συναισθημάτων, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι θα συμβεί σύντομα στην Ευρώπη.

«150 mg»

Βασισμένο στο βιβλίο της Ιρέν Φρανσόν, «MEDIATOR 150 mg», το γαλλικό βιογραφικό δράμα της Εμανουέλ Μπερκό αποτυπώνει την πραγματική ιστορία μίας πνευμονολόγου σε ένα νοσοκομείο στη Βρέστη, η οποία ανακαλύπτει ότι ανεξήγητοι θάνατοι ασθενών συνδέονται με τη λήψη του Mediator, ενός φαρμάκου που κυκλοφορεί στην αγορά εδώ και 30 χρόνια. Με όλους και όλα εναντίον της, αναζητεί την αλήθεια, προσπαθώντας να φέρει στο φως αυτή την υπόθεση, που ξεκίνησε ως απόρρητη, αλλά, τελικά, έφτασε στα ΜΜΕ. Παίζουν οι Σίντσε Μπάμπετ Κνούντσεν και Μπενουά Μαγκιμέλ.

«Ο σωματοφύλακας του εκτελεστή»

Στην κωμωδία δράσης του Πάτρικ Χιουζ, με τους Ράιαν Ρέινολντς, Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, τους - υποψήφιους για Όσκαρ - Γκάρι Όλντμαν και Σάλμα Χάγιεκ και τους Ελοντί Γιουνγκ, Χοακίμ Ντε Αλμέιντα, Κίρστι Μίτσελ και Ρίτσαρντ Ι. Γκραντ, ο κορυφαίος σωματοφύλακας στον κόσμο καλείται να προστατεύσει τη ζωή του θανάσιμου εχθρού του, ενός από τους πιο διαβόητους και αδίστακτους εκτελεστές του πλανήτη. Έτσι, ενώ είναι για χρόνια αντιμέτωποι, τώρα θα βρεθούν μαζί για ένα θεότρελο 24ωρο.

«Baby driver»

Στο αστυνομικό του θρίλερ δράσης, ο Έντγκαρ Ράιτ επιχειρεί έναν εκρηκτικό συνδυασμό διαφόρων κινηματογραφικών ειδών, γεμάτο  δράση, μουσική, φιγούρες, απότομα φρεναρίσματα και ιλιγγιώδεις επιταχύνσεις, με σημεία αναφοράς σε διάσημες ταινίες καταδίωξης. Με τον - βραβευμένο με δύο Όσκαρ - Κέβιν Σπέισι και τους  Άνσελ Έλγκορτ, Τζον Χαμ, Τζέιμι Φοξ και Λίλι Τζέιμς, ένας οδηγός ειδικός στις αποδράσεις μεταφέρει τους πιο σκληρούς εγκληματίες με ριψοκίνδυνη χάρη και ένα προσωπικό soundtrack να παίζει για τον ίδιο και μόνο, σχεδιάζοντας την κάθε απόδραση με βάση τον ρυθμό των τραγουδιών που ακούει. Όταν ερωτεύεται μια γλυκιά σερβιτόρα, όλα αλλάζουν ξαφνικά.

«Ο γιος του Μεγαλοπατούσα»

Στην κωμωδία κινουμένων σχεδίων των Μπεν Στάσεν και Ζερεμί Ντεγκρισόν, ένα αγόρι κάνει ένα παράτολμο ταξίδι, για να εξιχνιάσει το μυστήριο που κρύβεται πίσω από τον χαμένο για χρόνια πατέρα του, που δεν είναι άλλος από τον θρυλικό Μεγαλοπατούσα. Εκείνος, κρυμμένος βαθιά στο δάσος για πολύ καιρό, ώστε να προστατέψει τον εαυτό του και την οικογένειά του από μία εταιρεία - κολοσσό, που θέλει να κάνει πειράματα, χρησιμοποιώντας το μοναδικό του DNA, θα πρέπει να επανασυνδεθεί με τον γιο του και, μαζί, να προετοιμαστούν για τον επερχόμενο κίνδυνο.

«Η λάμψη»

Σε επανέκδοση με ψηφιακή κόπια επανέρχεται το τρομακτικό θρίλερ του 1980, σε σκηνοθεσία του Στάνλεϊ Κιούμπρικ, το οποίο αποτελεί διασκευή του μπεστ σέλερ του Στίβεν Κινγκ και μία από τις καλύτερες ταινίες τρόμου που γυρίστηκαν ποτέ.
Ο - βραβευμένος με τρία Όσκαρ - Τζακ Νίκολσον δίνει ρεσιτάλ ερμηνείας στον ρόλο ενός συγγραφέα, που, όταν εγκαθίσταται  με την οικογένειά του σε ένα παλιό ξενοδοχείο, περίεργα οράματα εισβάλουν στο μυαλό του, φαντάσματα τον στοιχειώνουν, και προσπαθεί να δολοφονήσει τους δικούς του. Το καστ συμπληρώνουν οι Σέλεϊ Ντιβάλ, Σκάτμαν Κρόδερς και Ντάνι Λόιντ.

«Επτά φορές γυναίκα»

Στην κλασική σπονδυλωτή κομεντί του Βιτόριο Ντε Σίκα, η οποία επιστρέφει από το 1967, η Σίρλεϊ Μακ Λέιν υποδύεται επτά διαφορετικούς χαρακτήρες γυναικών, οι οποίες έχουν ποικίλα ερωτικά μπερδέματα. Μια σπαρταριστή μάχη των δύο φύλων, όπου δεν υπάρχουν νικητές και ηττημένοι, αλλά άνθρωποι που εγκλωβίζονται μεταξύ σεξουαλικών παρορμήσεων και ηθικής ώσπου να αποφασίσουν αν θα παραδοθούν στα συναισθήματά τους.

Προτεινόμενα για εσάς