Στην πυρόπληκτη Ανατ. Αττική ο Πρωθυπουργός

Τετάρτη, 16 Αυγούστου 2017 10:10
UPD:17/08/2017 15:41
INTIME NEWS/ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΣΤΕΛΙΟΣ

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας

A- A A+

Στις εκτάσεις της Ανατολικής Αττικής που έχουν πληγεί από τη μεγάλη πυρκαγιά βρέθηκε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Αρχικά, πέταξε με ελικόπτερο πάνω από τις περιοχές που σάρωσε η πύρινη λαίλαπα και στη συνέχεια επισκέφθηκε τους πυροσβέστες στο πεδίο των επιχειρήσεων.

Ο πρωθυπουργός είπε επανειλημμένα στους πυροσβέστες ότι είναι ευγνώμων για την σκληρή προσπάθειά που καταβάλλουν και πρόσθεσε ότι «το επίτευγμα είναι πολύ μεγάλο». 

«Ευτυχώς δεν έχουμε θύματα, έχουμε τον περιορισμό της καταστροφής μέσα από τις υπεράνθρωπες προσπάθειές σας, χρειάζεται εγρήγορση, σας ευχαριστούμε θερμά για ό,τι κάνετε», σημείωσε.

Ακόμη, ευχαρίστησε την Τοπική Αυτοδιοίκηση, τους εθελοντές και τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας που ανταποκρίθηκαν με ψυχραιμία και έδωσαν σκληρή μάχη. «Πρέπει να έχουμε τα μάτια μας 14 για τις αναζωπυρώσεις [...] καταφέραμε να ελέγξουμε μια δύσκολη πυρκαγιά», συνέχισε. 

Εξάλλου, ο κ. Τσίπρας χαρακτήρισε απόλυτα ελεγχόμενη την κατάσταση και πρόσθεσε ότι «η καταστροφή είναι σε έκταση περιορισμένη, γύρω στα 15.000 στρέμματα περίπου, ενώ η αντίστοιχη πυρκαγιά στην περιοχή το 2009 έκαψε 150.000 στρέμματα». 

«Αποφύγαμε τα χειρότερα και πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση», συμπλήρωσε και τόνισε ότι τώρα πρέπει να συζητηθούν τα μέτρα αποκατάστασης. 

EURONEWS

Θα ακολουθήσει σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου με τη συμμετοχή υπουργών.

Η μετάβαση του κ. Τσίπρα στις καμένες εκτάσεις έγινε μετά από ένα τριήμερο έντονης κριτικής για το γεγονός ότι δεν έκανε κάποια δημόσια τοποθέτηση, παρά μόνο μέσω αναρτήσεων στο twitter.

«Δεν θα ωφελούσε σε τίποτα στην πράξη αν ο Πρωθυπουργός πήγαινε από την πρώτη στιγμή και έπαιρνε και μια μάνικα και έριχνε νερό», παρατήρησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Χρυσόγονος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή