Απάντηση ΠΑΣΟΚ στην πρόκληση του υπ. Δημόσιας Τάξης για το θέμα των διαδηλώσεων

«Ο κατάλληλος χώρος για το διάλογο με τα κόμματα είναι η Βουλή»
Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2006 12:39
A- A A+

Ο κατάλληλος δημοκρατικά και συνταγματικά χώρος για το διάλογο με τα κόμματα είναι η Βουλή, απάντησε η γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, στη σχετική με το θέμα των διαδηλώσεων επιστολή του υπουργού Δημόσιας Τάξης, Βύρωνα Πολύδωρα (προσκαλούσε τα κόμματα σε σύσκεψη για το θέμα των μικρών διαδηλώσεων στο κέντρο της Αθήνας).

«Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι προστατεύεται, οργανώνεται και οριοθετείται πλήρως από το Σύνταγμα και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου. Στις ρυθμίσεις αυτές περιλαμβάνονται ήδη και όλες οι αναγκαίες σταθμίσεις, έτσι ώστε και οι πολίτες να μπορούν να διαδηλώσουν ελεύθερα τις απόψεις τους και η ομαλή λειτουργία της κοινωνικοοικονομικής ζωής των πόλεων να προστατεύεται», αναφέρει στην απαντητική επιστολής της η κ. Ξενογιαννακοπούλου και προσθέτει: «Ένας υπεύθυνος και σύγχρονος αστυνομικός σχεδιασμός, ύστερα από διάλογο και συνεννόηση με τους φορείς, μπορεί να ανταποκρίνεται σε όλα τα κριτήρια του Συντάγματος».

«Δυστυχώς, όμως», επισημαίνει η γραμματέας του ΠΑΣΟΚ, «η πρακτική της Αστυνομίας είναι αυτή που πολλές φορές δημιουργεί προβλήματα και εντάσεις με την συχνά ακραία και βίαιη συμπεριφορά των αστυνομικών οργάνων, με πιο πρόσφατα τα απαράδεκτα γεγονότα πριν λίγες μέρες στη Θεσσαλονίκη, για τα οποία προκύπτουν ιδιαίτερα σοβαρά πολιτικά, διοικητικά και πειθαρχικά ζητήματα».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή