Εξουσιοδότηση γ.γ. Πολιτικής Προστασίας στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδας για κήρυξη της Ηλείας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Τρίτη, 15 Αυγούστου 2017 00:21
UPD:00:22
EUROKINISSI/ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
A- A A+

Ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Γιάννης Καπάκης, εξουσιοδότησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα να προχωρήσει στην έκδοση σχετικής Απόφασης Κήρυξης σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηλείας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από τις δασικές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στην αναφερόμενη περιοχή στις 14-08-2017.

Το σχετικό αίτημα είχε διατυπώσει νωρίτερα η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας.

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ και αναφερόμενος στις φωτιές, ο κ. Κατσιφάρας είπε ότι «το γεγονός πως εκδηλώθηκαν στην Ηλεία τέσσερις φωτιές μέσα σε λίγες ώρες, μας προκαλεί ανησυχία».

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, σε εξέλιξη βρισκόταν η φωτιά στην περιοχή Ανάληψη της Αμαλιάδας, η οποία ξεκίνησε το μεσημέρι από το Κρυονέρι, ενώ υπό έλεγχο βρισκόταν η πυρκαγιά στο Ανδρώνι, όπως ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο αντιπεριφερειάρχης Ηλείας, Γιώργος Γεωργιόπουλος.

Σχετικά με τη φωτιά στην Ανάληψη, ο αντιπεριφερειάρχης είπε ότι επιχειρούν ισχυρές επίγειες πυροσβεστικές και έχει δημιουργηθεί αντιπυρική ζώνη, για να προστατευθούν κατοικημένες περιοχές. «Αν με το πρώτο φως της ημέρας επιχειρήσουν τα εναέρια μέσα, τότε ελπίζω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα» ανέφερε στις δηλώσεις του ο κ. Γεωργιόπουλος.

Στο μεταξύ, καλύτερη ήταν το βράδυ η εικόνα στο Στρέφι του Πύργου και στην περιοχή της Μέλισσας Λεχαινών.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή